NPO wijst pilot van Patrick Lodiers over IS af

De NPO heeft een proefaflevering van een nieuw programma van Patrick Lodiers over organisaties als IS en Boko Haram afgewezen. Dat vertelt de presentator in KRO Magazine. Met gevaar voor eigen leven maakte Lodiers vorig jaar opnames voor de pilot in Syrië. Toch kreeg hij geen groen licht voor een vervolg. Waarom niet? “Ja… Dan kijk je in de hoofden van de netmanagers, hè … Maar dat was inderdaad de journalistieke uitdaging toen ik hier kwam. Het kwam niet van de grond.

Lodiers maakte drie jaar geleden mede de overstap van BNN naar KRO-NCRV, omdat hij iets journalistieks wilde gaan doen. Dat bleek niet te combineren met zijn tv-hit De Reünie. “De agendadruk van De Reünie was groot en het bleek ook moeilijk te zijn om in twee hokjes te zitten: human interest en nieuws. Dus ik heb geknipt en nu is het duidelijk.

Nu gaat hij alleen nieuws proberen, maar dan niet bij KRO-NCRV. Na de lopende reeks van De Reünie verhuist hij terug naar BNN-VARA, waar hij De Nieuws BV gaat doen. “Kijken of ik dit kan en of ik het mooi vind. Ik ben 45 en als ik nog een keer die journalistieke kant van mezelf wil ontdekken dan moet ik nu beslissingen nemen.

Je kunt blijven doen wat je goed kan maar je kunt jezelf ook opnieuw uitvinden en uitdagen. Of dat in elk geval proberen. Dat is toch leuk?

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen