‘Marieke Elsinga volgt Wietze de Jager op bij Qmusic’

Marieke Elsinga, sinds het afgelopen seizoen de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, keert terug naar de radio. Ze volgt Wietze de Jager op in de ochtendshow van Qmusic. Althans, dat vertellen bronnen aan De Telegraaf. Het Q-ochtendduo Mattie Valk en Wietze de Jager is uit elkaar, omdat Valks principes ophouden bij zes ton en een Tesla. Er is dus opvolging nodig. “In de wandelgangen van Q wordt de naam van Marieke Elsinga genoemd“, is vandaag te lezen in het dagblad.

Het zou betekenen dat RTL Late Night na het vertrek van Luuk Ikink alwéér op zoek moet naar een nieuwe sidekick. “In het najaar zou zij de overstap maken van tv naar radio.

Qmusic heeft volgens de krant nog lang geprobeerd om De Jager aan boord te houden. “Er was de programmaleiding van Q heel wat aan gelegen om de twee toch weer bij elkaar te krijgen en ook de imagoschade aan het merk Mattie te beperken“, zegt een bron in de krant.

Hoe je het ook wendt of keert, is hij toch als Judas uit het verhaal gekomen. De op het oog zo sympathieke Mattie koos uiteindelijk voor zichzelf en de poen en liet Wietze vallen als een baksteen.

Een vrouw aan zijn zijde moet de Q-ochtendshow uit de Mattie & Wietze-sfeer halen, zodat er een nieuw elan ontstaat.

Het Telegraaf-artikel ‘Mattie en WÍE-TZE?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen