‘Kijker betaalt ook het salaris van Wendy en Chantal’

De torenhoge NPO-salarissen van Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen wekken bij veel mensen in het land ergernis op, maar zij lijken te vergeten dat ze ook gewoon de megasalarissen van RTL-sterren als Wendy van Dijk en Chantal Janzen betalen. Dat zegt Fons van Westerloo, overigens zonder namen te noemen, in De Telegraaf. Van Westerloo noemt het nieuwe NPO-salarisplafond van 181.000 euro ‘een fooi’ in vergelijking met de salarissen bij de commerciëlen.

Bij de commerciëlen wordt er veel en veel meer verdiend, weet Van Westerloo. “Behoorlijk wat presentatoren hebben daar meerjarencontracten van 500.000 tot een miljoen per jaar, een enkeling zelfs boven de drie miljoen.”

De NPO wordt betaald van belastinggeld en daar moet je verantwoord mee omgaan, vindt ook de oud-baas van zowel RTL als SBS. “Maar ook bij de commerciële omroep betaalt de consument mee aan de hoge kosten van presentatoren.”

Die salarissen moeten immers worden terugverdiend met tv-reclames, betaald door de adverteerders. En die slaan de reclamekosten weer om in de prijs van hun producten, benadrukt hij.

Het is de consument die de dikbetaalde presentatoren dankbaar moeten zijn want die betaalt uiteindelijk altijd, zowel bij de commerciëlen als de publieken.”

De Telegraaf-column Topsalarissen van Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen