‘Bridget Maasland koploper in gemeen zijn’

Bridget Maasland is een koploper in het gemeen zijn tegen andere mensen op de werkvloer. Dat zegt Theo Nabuurs, ook wel bekend als Mental Theo, in weekblad Weekend. Zowel Maasland als Nabuurs werkten vroeger voor muziekzender TMF. “Bridget is altijd wel een apart type geweest. Misschien is ze buiten de camera’s om de liefste vrouw ter wereld, maar in die tijd heeft ze mij gehaat. Zij was de koploper in het gemeen zijn naar anderen. Zelfs tien jaar later gaf ze me nog een sneer.

Ze werkte toen bij RTL Boulevard en Nabuurs had toen een plaat uitgebracht met Charly Lownoise. “Ze zei toen: ‘De jongens moeten ook weer wat verdienen, het geld zal wel op zijn.’ Ik dacht echt: meisje, stoort jou soms nog steeds iets?’

Die bitcherigheid is ontstaan door de concurrentie bij TMF, denkt Nabuurs. “Doordat de veejays vanuit het niets werden gebombardeerd tot bekende Nederlanders, ontstond er een concurrentiestrijd. De één wilde het beter doen dan de ander. Je proefde bij TMF dan ook wel dat de sfeer onderling af en toe niet top was.

Er werd ook met scheve ogen naar Nabuurs gekeken. “Bij Fabienne de Vries, Bridget Maasland en al die anderen was het van: ‘Kijk eens hoe geweldig ik platen aan elkaar kan praten’, en: ‘Kijk mij eens mooi zijn.’ Maar dat was niet waar Nederland op zat te wachten. Mensen wilden baanbrekende programma’s zien als Mental Theo On The Road, waarvoor ik jarenlang feestende an aangeschoten jongeren interviewde.

Ik heb echt een fantastische tijd gehad, ik heb door directeur Lex Harding heel leuke programma’s kunnen maken. Ik denk dat Bridget an andere collega’s in die tijd hebben gedacht: waar is Theo mee bezig?

Overigens heeft Maasland aan haar tijd bij TMF wel een mooie loopbaan overgehouden. “Ze is vanuit TMF heel erg ver gekomen. Ze heeft haar weg omhoog geknokt en is een tv-vrouw geworden“, zegt hij.

Bridget is de enige van de vrouwelijke veejays die overeind is gebleven, ondanks alle kritieken en felle dingen uit het verleden, en dat is knap. Zij heeft het toch maar geflikt.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen