Belteam Opsporing Verzocht krijgt prominentere rol

Foto: AVROOpsporing Verzocht keert na de zomerstop – half juli gaat het programma vijf weken uit de lucht – terug met een nieuw decor met meer ruimte voor het belteam. Dat vertelt presentatrice Anniko van Santen vandaag in het AD. Van Santen is er blij mee. “We krijgen in het nieuwe seizoen in elk geval een nieuw decor en het belteam op de achtergrond krijgt dan een nog prominentere rol. Dat is belangrijk, want er zijn nog steeds mensen die denken dat veel op tv doorgestoken kaart is.”

Het is géén doorgestoken kaart, aldus Van Santen. “Dit zijn échte politiemensen die live échte telefonische tips aannemen. Dat is een essentieel onderdeel van het programma. Daarom willen we het nog meer versterken in het komende tv-jaar.

Beelden van Opsporing Verzocht worden tegenwoordig vaak gedeeld via sociale media, zoals op Facebook. “Daar zit voor Opsporing Verzocht wel de groei, maar het tv-programma blijft de basis, omdat we zien dat het reageren op zaken erg hangt aan die dinsdag.”

De lineaire uitzending is en blijft het belangrijkst, benadrukt ze. “Lineaire tv is nog springlevend, verschillende media versterken elkaar juist. Zeker bij urgente live-uitzendingen zie je dat het een band schept. Mensen gaan er op dat moment met elkaar over praten op sociale media.

Het AD-artikel ‘Belteam steeds belangrijker’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen