SBS 9 gaat Amerikaanse remake Penoza uitzenden

Hoewel de serie werd afgeslacht door critici en na slechts één seizoen van de buis werd gehaald, gaat SBS 9 de Amerikaanse versie van Penoza toch uitzenden. De eerste aflevering van Red Widow is op maandag 24 juli te zien. Dat heeft de zender bekendgemaakt. Penoza-schrijver Pieter Bart Korthuis gaf in 2013 wel aan te begrijpen waarom Red Widow werd gestaakt. Volgens hem is “veel van het vlees, de subplots die bij ons de wereld geloofwaardig maakten, weggelaten.

Penoza-hoofdrolspeelster Monic Hendrickx stelt dat de Amerikaanse Penoza veel te Amerikaans was. “In Amerika is het gladder, smooth, met jongere acteurs. Carmen is daar jonger, blond en veel keuriger. Echt Amerikaans.

In Polen deden ze het veel beter, aldus Hendrickx. “Ik vond de Poolse versie heel grappig om te zien, omdat je echt de Poolse Olga Zuiderhoek en de Poolse Fedja van Huet ziet, het zijn precies dezelfde types en de serie heeft dezelfde rauwheid als de Nederlandse Penoza.

Red Widow, met Radha Mitchell als de Amerikaanse Monic Hendrickx, krijgt een prominent uitzendtijdstip van SBS 9. De serie zal wekelijks met dubbele afleveringen te zien zijn op prime time.

Foto: ABC

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen