RTL 4 in zomer met extra veel Late Night en Boulevard

RTL 4 gaat los in de zomer. RTL Boulevard krijgt een extra editie op de late avond en RTL Late Night wordt omgedoopt tot het anderhalf uur durende RTL Summer Night. Dat heeft de tv-zender zojuist laten weten. Meer dan ooit zet RTL 4 deze zomer, vanaf 3 juli, in op doorlopende actualiteit. RTL Summer Night met Beau van Erven Dorens is er straks elke werkdag van 21.30 tot 23.00 uur en RTL Boulevard volgt dan om 23.00 uur met een late editie, die náást de reguliere editie te zien is.

Programmadirecteur Erland Galjaard hoopt de kijker hiermee te plezieren. “Vorig jaar hebben we veel positieve ervaring opgedaan met het doorprogrammeren van RTL Late Night en RTL Boulevard tijdens de vakantieperiode. Daarom zetten we daar deze zomer met anderhalf uur RTL Summer Night en tweemaal ‘RTL Boulevard’ nog uitgebreider op in.”

Naast online wordt urgente televisie steeds belangrijker voor traditionele tv-bedrijven. “Online en op actuele live tv zien we veel groeipotentieel. We geloven dat investeren in meer actuele tv loont, ondanks de kleinere kijkersgroep in de zomer. Daarmee luisteren we naar de wens van de tv-kijker.”

Het afgelopen jaar groeide onze online kanalen en zien we 40% meer videostarts, voor een groot deel ook toe te schrijven aan content uit live-programma’s. Mede door die uitgestelde kijkmomenten investeren we flink in RTL XL, maar ook in RTL MCN en Videoland.

Tussen het Half Acht Nieuws en RTL Summer Night is er iedere dag ruimte voor entertainment. De maandagavond blijft ook in de zomer het terrein van Helemaal Het Einde. Aan het eind van de zomer keert Linda de Mol terug met Linda’s Zomerweek.

Programmering doordeweekse zomeravonden
18.00 uur RTL Nieuws, RTL weer en Editie NL
18.35 uur RTL Boulevard
19.30 uur RTL Nieuws
20.00 uur Wisselende programmering
21.30 uur RTL Summer Night
23.00 uur RTL Boulevard
23.30 uur RTL Nieuws

Na de zomer gaat RTL Boulevard zeven dagen per week uitzenden.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen