Persgroep-baas begrijpt John de Mol niet

Topman Christian van Thillo van de Vlaamse Persgroep, eigenaar van het AD, de Volkskrant, Het Parool en Trouw, begrijpt niets van John de Mols aanhoudende jacht op De Telegraaf. Dat heeft hij gezegd op BNR Nieuwsradio. De overname van TMG door het Vlaamse Mediahuis (eigenaar van NRC) is bijna rond, maar toch blijft De Mol aandelen kopen. Hij bezit nu ongeveer 30 procent. “Ik vind het moeilijk om te begrijpen dat hij aandelen heeft bijgekocht boven het bod van Mediahuis.

Van Thillo heeft geen idee welk idee hier achter zit. “Er móet een reden voor zijn. Er zijn natuurlijk ook radiobelangen waar hij misschien een deal over wil sluiten, maar dan nóg denk ik niet dat je aandelen moet bijkopen om dat te bekostigen.

Het gevecht van De Mol om TMG lijkt behoorlijk zinloos, zegt Van Thillo. Toch maakt hij zich er niet al te druk om. “Wij denken aan onze eigen business. Het enige wat misschien wel speelt is dat het goed is voor de sector als het iedereen goed vergaat.”

Het is nooit goed als een bedrijf speelbal is van wat er boven de hoofden gebeurt. In ons bedrijf heb ik dat altijd heel belangrijk gevonden, want het is al moeilijk genoeg om de juiste dingen te doen voor je klanten.”

Foto: VARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen