‘NPO 1-ster Anita Witzier afstandelijk en gereserveerd’

Anita Witzier is een vreemde eend in de bijt in het tv-genre human interest. Dat vindt Angela de Jong, dé tv-kenner van het AD, schrijft ze in de krant. Witzier is sinds maandagavond weer terug op de buis met een nieuwe reeks van Anita Wordt Opgenomen en daarin laat ze zich weer van haar vertrouwde afstandelijke kant zien. “Anita kan zo’n reeks als geen ander. Ze mag zich dan hebben toegelegd op human interest, ze blijft een a-typische verschijning in het genre“, aldus De Jong.

Andere human-interestvrouwen maken er vaak één grote emoshow van, vindt De Jong. “Waar Natasja Froger iedereen knuffelt en Caroline Tensen vaak nog meer tegen de tranen vecht dan de deelnemers in DNA Onbekend, blijft Anita bijna altijd afstandelijk en gereserveerd.

Soms ergert me dat in Memories en denk ik: mens, sla die arm om die vrouw heen. Maar in Anita wordt Opgenomen werkt die distantie erg goed.”

Als voorbeeld noemt De Jong het item waarin Witzier op de intensive care voor premature baby’s in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven was. Daar vroeg Witzier of de kosten van de behandeling in verhouding zijn met de kansen van zo’n kind.

Heel kil, vindt De Jong. Maar: “Juist de zakelijke benadering van Anita leverde open en eerlijke gesprekken op met artsen en verpleegkundigen en zette mij als kijker aan het denken.

De AD-column ‘Anita’ van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen