Monique Smit verzwijgt Jan Smit-roddels niet in Privé TV

Monique Smit is niet van plan om roddels over haar broer Jan te verzwijgen als presentatrice van Privé TV, de tv-show van Telegraaf VNDG die ze afwisselend presenteert met Mark Sloof van Toor. Dat vertelt ze in de Privé. Waar RTL Boulevard vriendjes van de show als Humberto Tan de hand boven het hoofd houdt, zal dat bij Privé TV niet het geval zijn, blijkt uit haar uitspraken. “Ik ben slechts degene die het nieuws brengt dat de redactie maakt. Don’t shoot the messenger, haha.

Het zou zomaar kunnen dat ze straks een schandaal over Jan Smit aan elkaar moet praten. “Ik heb daar natuurlijk vooraf goed over nagedacht en besloten het toch te doen. Met mijn broer Jan heb ik geen afspraken gemaakt wat te doen wanneer hij plotseling onderwerp van gesprek is aan de desk.

Ook dat hoort vanaf nu bij mijn werk en hijzelf was juist heel enthousiast toen ik hem over deze kans vertelde. ‘ Te gek, dit moet je echt gaan doen,’ zei hij“, vervolgt ze.

Als ze in 2011 al shownieuws presenteerde, had Smit bijvoorbeeld moeten aankondigen dat Jan Smit hun vader ontsloeg als manager. Jan vond het vervelend dat zijn vader steeds opmerkingen maakte over zijn uitgavenpatroon.

Monique: “Ik snap van beiden dat het lastig was. Van Jan om pa te moeten ontslaan en van pa zelf dat Jan soms dure dingen koopt. Toch ligt dat laatste vooral bij Jan, want zoals hij leeft doet de rest van onze familie helemaal niet. Hij heeft ook minder contact met onze ouders, los gezien van het feit dat de verhoudingen wel weer helemaal goed zijn.

En had ze moeite met de garagebeelden van Wesley en Yolanthe, waardoor de relatie met Jan stukliep? “Ook niet! De beelden worden hoe dan ook uitgezonden en als wij het met Privé niet doen, dan doet een ander het wel. Wel zou ik er vooraf goed over nadenken in welke vorm we zoiets moeten gieten.

Het Privé-interview met Monique Smit kunt u lezen via Blendle.

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen