Maureen du Toit zag Hart van Nederland-exit aankomen

Foto: SBS/ElvinSBS 6 liet het land even goed schrikken toen het in 2012 dé gezichten van Hart van Nederland op straat zette. Milika Peterzon, Cilly Dartell en Maureen du Toit moesten het veld ruimen. Voor de kijker compleet onverwachts, maar Du Toit zag het al even aankomen. Ze voelde haar houdbaarheidsdatum naderen. “Ik hield er al rekening mee dat dit avontuur ten einde kon lopen”, vertelt ze vandaag in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb me nooit zorgen gemaakt over hoe het dan verder moest.

Ze is vooral trots dat ze het zo lang heeft uitgehouden bij Hart. “Hoe luxe is het als je twaalf jaar lang bij hetzelfde programma mag werken? Zeker in deze tijd overkomt dat niemand meer, buiten de Robert ten Brinks van deze wereld.”

Bovendien kon ze zich door haar ontslag ook richten op haar droom. “Ik heb bij Hart van Nederland de leukste tijd van mijn leven gehad, maar ik wilde toen ook al graag schrijven. Dat was lastig te combineren met de werktijden; alleen kinderboeken lukten tussen de bedrijven door. Zeker de laatste jaren werd ik wat onrustig: wat wil ik nu eigenlijk?

Nu heeft ze haar eerste roman uitgebracht: Glossy Boerin. “Wat ik met deze roman vooral wil zeggen is: besef dat waar je heel goed in bent, dat waar mensen jou om bewonderen, niet per se datgene is wat je gelukkig maakt.

Het Telegraaf-artikel Presentatrice Maureen du Toit levert ’boerderijroman’ af kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen