Jinek voelde zich bij start talkshow ‘extreem eenzaam’

Eva Jinek voelde zich bij haar debuut op de late avond van NPO 1, begin 2015, ‘extreem eenzaam’. Dat vertelt de presentatrice in een interview met Esquire. De eerste twee maanden van haar late talkshow, waarin haar beruchte bank nog present was, ervoer Jinek als ‘echt heel moeilijk’. “Dat ad-hockarakter en mijn onervarenheid, ik voelde me extreem eenzaam toen, echt heel erg. Van nature ben ik een doorzetter, maar toen heb ik echt gedacht: waarom zet ik door? Voor wat?

Het waren Jineks eerste twee maanden als invaller van Pauw. “Op een bepaald moment vond ik het écht niet meer leuk. En ik zeg niet dat alles altijd maar leuk moet zijn, het is soms ook gewoon doorbuffelen en afmaken, maar ik heb toen wel gedacht: misschien is dit niks voor mij.”

Ze had het gevoel zich als invaller extra te moeten bewijzen. “Dat vluchtige karakter van de invaller – ik wilde dat toen misschien niet toegeven – had effect op mij. Ik ging naar mijn werk met het idee: als ik het vanavond niet goed doe, heb ik straks geen baan meer – het gevoel alsof je elke dag opnieuw moet solliciteren.”

Sinds dit jaar is de zendtijd op de late avond van NPO 1 evenredig verdeeld tussen Pauw en Jinek. “Het grote verschil is: ik ben geen invaller meer. Ik ben nu een volwaardige presentator van een volwaardige talkshow.

Het Esquire-interview met Eva Jinek kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen