Derek Ogilvie: ‘RTL 4 biedt mij zwijggeld aan’

Geplaatst op Thu 18 May 2017 om 10:47

RTL 4 heeft Derek Ogilvie vorige maand een geldbedrag aangeboden in ruil voor het staken van zijn juridische procedure tegen de familiezender. Dat vertelt de spokenfluisteraar in De Telegraaf. Ogilvie onthult dat hij RTL voor de rechter heeft gesleept, omdat het geld zou hebben achtergehouden bij de ticketverkoop van zijn theatershows. “Jarenlang heb ik gewerkt met een bedrijf dat ik vertrouwde. Maar nadat ik er vertrok, ontdekte ik dat mij lang niet alles betaald was waar ik recht op had.”

Het gaat volgens de krant om een miljoen euro. Zelf spreekt Ogilvie over ‘grote bedragen’. “RTL heeft natuurlijk wel wat betaald, maar in het seizoen 2015/2016 kreeg ik informatie dat het management van RTL opzettelijk bedragen, inkomsten van de theatertour, had achtergehouden. Twee keer ben ik naar RTL in Hilversum gegaan voor uitleg. Maar twee keer werd ik ook dringend verzocht het gebouw te verlaten.’’

Zestien maanden lang heeft Ogilvie’s advocaat RTL bestookt met vragen over de financiën, aldus Ogilvie. “Zes keer is RTL verzocht de boeken te openen, zodat we inzicht konden krijgen in de werkelijke opbrengsten. Maar ze hebben steeds geweigerd. Daarom zijn nu de eerste getuigen gehoord voor de rechtbank in Lelystad.”

Sommige RTL-medewerkers hebben daarin bevestigd dat er zowel geld als informatie is achtergehouden. Vorige maand hebben ze me daarop een bedragje aangeboden, op voorwaarde dat ik dit zou stoppen. Maar daar ga ik niet mee akkoord, nu ga ik door!’’

RTL wil niet reageren.

Het Telegraaf-artikel ‘OORLOG tussen Derek Ogilvie en zijn RTL’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
15 Reacties op “Derek Ogilvie: ‘RTL 4 biedt mij zwijggeld aan’”


 1. komkommer

  Oplichter wordt opgelicht!

 2. mark2

  is dat die zender van erland galjaard die zo verantwoord tv wil maken? eerlijke televisie? nice!

 3. Martijn

  RT komkommer

 4. Bert

  Kan Rtl een nieuw programma van maken: Opgelicht door de CO.

 5. Jubbetje

  Als medium had hij dat moeten weten toch?
  Even nog wat geld binnenschrapen want niemand gelooft hem nog.

 6. Bart Wijnen

  Kleine lettertjes niet gelezen, denk ik.

 7. Allstar's Reaggae Band

  He wat is dit, waarom zit die man niet in de gevangenis?

 8. Ingrid

  Had je kunnen weten,toch??

 9. Wendy's dealertje

  Ach ja, hij ziet spoken

 10. Mark

  Als ik RTL was zou ik hem ook aanklagen wegens oplichterij in al die tv-prgramma’s. Laat hem maar met bewijzen komen dat ie echt met geesten praat. Ik ben benieuwd hoe de rechter daar over denkt.

 11. Remi

  Wat ik me af en toe eens afvraag, bij die media … of nee, mediums is de juiste meervoudsvorm (!) … zouden ze ook kunnen vertellen wat ik vandaag, of gisteren gedaan heb ? Een direkt bewijs baar iets om zo te zeggen ?

 12. Laura Vamp Fatale

  Die vent hoort in het rijtje thuis van Jomanda, Chair en Astro TV . Met andere woorden, dat zijn de grootste oplichters die er zijn. En al helemaal die varkenskop bij Astro TV .
  Laat die Derek Ogilvie a.u.b. nergens meer een podium krijgen.
  xxx

 13. Opportunist & Co

  Volgens mij probeert de heer Ogilvie RTL onder druk te zetten en zo geld los te peuteren.. Heb gehoord dat hij een soort paleis heeft laten bouwen op Cyprus en dat hij daardoor in financiële problemen is gekomen. Op Cyprus dus, het eiland om de Nederlandse belasting te ontduiken.. Daar zouden de Santegoeds van deze wereld eens even in moeten duiken. DEZE MAN IS EEN GELDWOLF!!!

 14. Insider

  Heb gezien dat toen zijn programma minder ging scoren hij nog nauwelijks werd begroet door die club van Matthias en Sven terwijl zij hem voorheen als een soort vriend behandelden… Dat zal de woede bij Derek hebben doen ontketenen..

 15. Gelovige Gerrit

  Wat is dit nou toch zielig voor Derek! Hij heeft volgens mij maar 1 missie in z’n leven en dat is mensen gelukkig maken. Deze man kan echt iets heel bijzonders en daar mag hij best een centje aan over houden. Ik heb zelfs gehoord dat hij al het geld dat hij uit de rechtzaak haalt aan een goed doel schenkt. Ook z’n advocatenteam schenkt het gehele bedrag dat zij normaal zouden krijgen aan t goede doel. En dat vind ik nou echte klasse. Mensen die zich echt willen inzetten voor een betere wereld en zichzelf helemaal weg kunnen cijferen. Wat een held.

  P.s. Dat verhaal dat hij op Cyprus z’n geld heeft staan om de belasting in Nederland te omzeilen en dat paleis wordt natuurlijk compleet verkeerd uitgelegd: Hij bouwt daar volgens mij een weeshuis en daarvoor heeft hij gewoon al z’n geld nodig. Groetjes, Gerrit

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.