BNN laat mannen hand in hand lopen: uitgejoeld

Foto: SBSBNN-reporter Jurre Geluk is uitgejoeld op straat, omdat hij voor opnames van Spuiten en Slikken telkens tien minuten hand in hand liep met een man. Dat is te zien op beelden van de omroep. Vier mannen durfden de uitdaging aan om hand in hand te lopen met Geluk: twee homo’s en twee hetero’s. De heren konden op veel reacties rekenen, maar de reacties van twee Poolse types en twee islamitische types waren het hevigst. Zij vinden hand in hand lopen in ons land echt niet kunnen.

Geluk vindt het ongelooflijk. “Ik ben heel erg geschrokken van alle negatieve reacties die we kregen in zo’n korte tijd.”

Van de twee heterojongens die de uitdaging aan durfden te gaan, had de ene overigens wel wat moeite met hand in hand lopende jongens en verbood de ander uitzending van de beelden.

Geluk: “Hij heeft me net opgebeld en gevraagd of we de beelden niet willen gebruiken, omdat hij bang is voor de negatieve reacties uit zijn omgeving. Ik denk dat dat allemaal precies aangeeft hoe gevoelig dit dus nog ligt.

Alexander Klöpping, de homovriendelijke Blendle-baas, is geschrokken: “Mannen die drie keer tien minuten hands in hand lopen door het centrum van Utrecht. Die reacties 😱😡.

En de roze Avrotros-presentator Cornald Maas zegt: “Voor wie ooit nog twijfelt aan de noodzaak/het belang van Gaypride en aanverwante activiteiten…”

BNN heeft de intolerante en agressieve Poolse en islamitische types niet geblurd.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen