VPRO’s Tim den Besten durft niet meer hand in hand

VPRO-talent Tim den Besten durft tegenwoordig niet echt meer hand in hand met een man op straat te lopen. Dat vertelt de presentator, die in Amsterdam woont, aan Brandpunt+. De 29-jarige televisiemaker wil geen risico’s lopen. “Hand in hand over straat lopen? Vroeger was ik daar makkelijker in en ook activistischer. Ik vond: je moet niet bang zijn, juist laten zien! Nu zou ik het niet snel meer doen, en sowieso elkaars hand loslaten als je een groepje ziet of iets dergelijks.”

Den Besten is ‘banger en daarmee meer op mijn hoede’ en dat komt ergens vandaan. “Ik ben een keer bespuugd op de Vijzelstraat omdat ik bij de tramhalte een jongen een kus gaf. Dat was kut, maar vooral bizar. Ik had ook wel medelijden met die spuger. Wat ben je voor mens als je denkt dat te moeten doen?

Als ik iemand discriminerend over homo’s hoor praten, zeg ik er niet snel iets van. Ik heb het wel een keer gedaan, maar dat waren jongens van twaalf en dan durf ik wel.

Er is momenteel veel aandacht voor homotolerantie, omdat er afgelopen zondag twee Arnhemse homo’s zijn mishandeld door een aantal Marokkanen.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen