René van der Gijp zou VI missen als RTL 7-show stopt

René van der Gijp zou Voetbal Inside behoorlijk gaan missen als de stekker uit de RTL 7-talkshow gaat. Dat vertelt de voetbalanalist in TROS Kompas. Het contract van de VI-mannen loopt nog tot eind 2018. “We hebben nog een contract van anderhalf jaar en ik vind dat we niet moeten doorgaan als Johan stopt. Hij is een pijler onder het programma, net zoals Jeremy Clarkson dat bij Top Gear was. Zonder hem moet je stoppen en iets totaal nieuws verzinnen, maakt niet uit wat.

Derksen is de oudste van het stel. Of hij het al over een exit heeft? “Dat niet, maar hij loopt tegen de 70 en bekijkt het per maand. We zien volgend jaar wel hoe hij zich voelt.

Kijkcijfers zullen in elk geval niet de reden zijn dat VI stopt. “We doen het heel goed. We zitten op een matig bekeken zender en scoren 800.000 kijkers, en dat zijn eerder fans dan kijkers. We hebben een wachtlijst van 6.000 mannen die graag bij ons in de uitzending willen zitten en smakelijk lachen om alle terugkerende grappen.”

Wat hij gaat doen als VI stopt? “Geen flauw idee, ik heb geen grote hobby’s waar ik me op kan storten. Studio Sport zal me beslist niet vragen, maar ik zou het wel missen als ik nergens mijn mening over voetbal kan geven. Geen winterstop van jaren voor mij. Aan de andere kant heb ik door de jaren heen, ook met de boeken, veel verdiend. Het is financieel geen must.”

Want goed verdienen doet Van der Gijp aan zijn tv-werk. Zelfs meer dan toen hij nog voetbalde. “Veel meer, het drie- of vierdubbele.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen