Paul de Leeuw vindt EO-coryfeeën valse nichten

Paul de Leeuw heeft zich maandag geërgerd aan de uitzending van Pauw waarin het vijftigjarig bestaan van de EO werd gevierd. Dat laat hij vandaag blijken in zijn column in het AD. Oud-EO-baas Bert Dorenbos noemde homoseksualiteit een ‘probleem’ en gaf aan dat er ‘meer homoseksuelen gemaakt worden dan er zijn’. “Go Go! Er is weer een strafkamp voor homo’s in Tsjetsjenië. Misschien kunnen de ouwe getrouwe EO’ers een leuke ledentrip daarnaartoe organiseren“, aldus De Leeuw.

Die oud-EO’ers zijn best een beetje hypocriet, vindt De Leeuw. Als homoseksualiteit tegennatuurlijk is, dan is de verblindende Colgate-smile van EO-coryfee Jan van den Bosch dat ook, stelt hij. “Hij is kennelijk niet echt blij met z’n eigen schepping, want hij heeft een paar valse wit-paarse tanden waar Jezus U tegen zou zeggen.

Van den Bosch vindt dat homo’s best mogen leven, maar dat ze niet hoeven te praktiseren, gaf hij aan in Pauw. “Opgewonden zit ik te kijkennaar dit potje valsnichterij”, aldus De Leeuw.

Als De Leeuw al homo is ‘gemaakt’, dan is dat deels te danken aan de EO, sneert hij. Zo vond hij een vroeger tv-programma waarin Henk Binnendijk met jongeren op bijbelreis naar Israël ging licht erotisch.

Op een grote rots zaten leuke frisse jongens met hun korte broeken en wijde pijpen te luisteren naar Henk. En ik fantaseerde over die jongens en hun wijde pijpen”, besluit hij zijn column (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen