Johnny 40 procent van tijd bezig met vluchtelingen

Foto: Elvin BoerAls Johnny de Mol geen down-tv maakt, is hij vooral bezig met vluchtelingen. Hij spendeert daar 40 procent van zijn tijd aan. Dat heeft de RTL 4-ster becijferd voor Televizier. De Mol helpt sinds anderhalf jaar geleden vluchtelingen op Lesbos. “De afgelopen anderhalf jaar ben ik zo’n 40 procent van mijn tijd zowel op Lesbos als hier in Nederland bezig geweest de levensomstandigheden daar wat humaner te maken. Daar wil ik mij graag voor inzetten“, legt de presentator uit.

De zoon van miljardair John de Mol heeft zich ontpopt tot de Moeder Theresa van RTL 4. Hoe komt dat? “Mijn wieg stond op een mooi plekje en in mijn opvoeding heb ik nadrukkelijk meegekregen dat geven aan een ander veel meer geluk brengt dan allerlei materialistische dingen. Daar komt bij dat deze kwetsbare mensen vaak niet gehoord worden.

Het is dé reden dat hij graag tv maakt met en voor kwetsbare mensen. “Als je ervoor kunt zorgen dat ze echt gezíén worden, op een manier die aangrijpt maar vooral ook met een knipoog. En als je dat dan ook nog eens een van de mooiste dingen vindt om te doen, is het een win-winsituatie.

Voorlopig ligt zijn focus op Lesbos. “Ik heb daar met eigen ogen gezien hoe op twee uur vliegen hiervandaan met die mensen wordt omgegaan. Zonder vrijwilligers was het er nog slechter geweest.

Overigens ligt op tweeënhalf uur vliegen hiervandaan de favoriete vakantievilla van De Mol. Die is te huur voor 8.500 euro per week.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen