‘Wurgcontract voor Boer Zoekt Vrouw-kandidaten’

Geplaatst op Fri 17 Mar 2017 om 11:43

De vrouwen die meedoen aan het NPO 1-programma Boer Zoekt Vrouw moeten een wurgcontract tekenen van producent Blue Circle en omroep KRO-NCRV. Dat schrijft weekblad Privé deze week. Een van de kandidaten is zo geschrokken van het contract, dat ze Privé heeft benaderd. “Geen middel wordt geschuwd om de geldmachine van KRO-NCRV draaiende te houden, getuige dit contract (…), waarmee de deelnemende dames aan de kijkcijferhit met dreigende taal het zwijgen wordt opgelegd…

Privé is er onder meer verbijsterd over dat de kandidaten geen onkostenvergoeding krijgen, zelfs niet voor reiskosten. Ook wordt hen verboden om beelden van hun deelname ‘in de meest ruime zin van het woord’ publiek te maken.

Verder heeft het blad nu ook vraagtekens bij de authenticiteit van Boer Zoekt Vrouw. In paragraaf vijf vond het blad namelijk het volgende: “Ondergetekende zal volgens aanwijzingen van Producent zijn/haar medewerking verlenen aan het programma. Ondergetekende zal zich derhalve conformeren aan beslissingen van Producent en zal conform deze beslissingen handelen.

Dit houdt volgens Privé in dat de kandidaten precies moeten doen en vragen wat de regisseur zegt. “Het gaat alleen maar om het maken van een spectaculair programma, van spontaniteit is heel weinig sprake”, zegt de vrouw die het blad opzocht.

Tot slot mogen de vrouwen zich nooit in hun leven negatief uitlaten over het programma, meent het showblad. Als ze dat wel doen, moeten ze een schadevergoeding betalen. Volgens een anonieme advocaat kan zo’n vergoeding tot in de tonnen lopen.

Het Privé-artikel ‘Zo wordt tv-boerinnen zwijgen opgelegd! Dit contract MOETEN zij tekenen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
31 Reacties op “‘Wurgcontract voor Boer Zoekt Vrouw-kandidaten’”


 1. Mr money

  Is toch niks nieuws onder de zon. Kijk maar naar de zgn hulpprogramma’s daar moeten de deelnemers ook een soort overeenkomst tekenen.

 2. Sebas

  Uiteindelijk gaat het toch om de liefde? Daar is geen prijs of onkostenvergoeding op te plakken. Bovendien krijg je er een levenslange vriendschap met Yvon Jasper gratis bij.

 3. Woodstock

  Wel belachelijk dat ze zelf alles moeten betalen!

 4. Jubbetje

  RTL is nog erger met zijn programma’s zoals een dubbeltje, help mijn man enz.
  Ze zijn ook goed in het manipuleren van de beelden die wij te zien krijgen.

 5. AJ

  Twee woorden: Blue Circle…

 6. sabine

  Ik begrijp niet dat er zoveel naar gekeken word, alleen dat mens al die het presenteerd.

 7. Anonymous

  Tja, uiteindelijk is het een product van een producent die eigenlijk aan een commerciële zender gelinkt is. Met alle standaard-aspecten die bij commerciële zenders horen.

 8. Wendelien

  Wat is hier zo gek aan? Is toch bij elk tv-programma zo? Kul verhaal.

 9. pepe

  dit is niet bij elk tv-programma zo

 10. Astrid

  “Dat schrijft de prive deze week”.
  Sinds wanneer nemen we dat serieus?

 11. Vos

  Waarom mogen er alleen maar witte yuppen meedoen? dit programma is racistisch. we kunnen beter alles aan de VARA en NTR en NOS overlaten. Die weten hoe het moet.

 12. johan de vries

  Mijn huis is ook door Rtl paar jaar terug opnieuw ingericht,na de uitzending moesten ee meubels weer terug maar de nieuwe keuken mocht ik voor kleine prijs behouden.
  Dit was me allemaal vantevoren verteld en achriftelijk vastgesteld.
  Maar de uitzending zelf heb ik me dood voor geschaamd en het is me achteraf niet waard geweest.
  Bzv zal niet veel anders te werk gaan.

 13. Vos

  @Vos

  Fijn dat je mijn naam zo leuk vindt dat jij hem ook graag gebruikt.

 14. Mark

  Is heel normaal toch. Je wilt toch niet dat de deelneemsters al voor uitzending van alles rondvertellen of foto’s op sociale media plaatsen?
  Maar Privé denkt een scoop te hebben. Bravo hoor.

 15. Senip

  Wat een stel PVV boeren. allemaal wit.

 16. jan

  Inderdaad Senip, waarom geen een in Nederland geboren en getogen Boer met ook een Turks paspoort, die nauwelijks Nederlands spreekt en die eist dat de boerin een hoofddoek gaat dragen en zich bekeert tot de islam.

 17. Vos

  Gelukkig kijke wij als hoog opgeleidte ellite altijd DWDD, Nieuwszuur ,NOS,VAARA en lezen we net als alle ouwe PvdArts onze volkskrantje.

 18. Vos

  @Vos 13.33

  Gelukkig val je door de mand, nep-Vos. In mijn posts zul je namelijk nooit zoveel fouten aantreffen als in de jouwe.

 19. pepe

  zelfs boeren die de brievencut niet halen tekenen een wurgcontract

 20. Paut Pielusma

  Ik geloof hier helemaal niets van, een lichte vorm van kinnesinne?

 21. X

  @ vos , jij bent de neppert hiero ouwe Pvdaert

 22. GT

  vos springt er overal uit met zijn joop.nl opmerkinkjes.

 23. Anonymous

  Ze hoeven niet te tekenen, kunnen ook nee zeggen.
  Dan maar niet in het programma.
  Ze willen blijkbaar toch, ook met wurgcontract.
  Dan niet klagen.

 24. b

  Losse flodder nummer zoveel van Prive . Hee sinds wanneer vinden wij het gereutel van Prive interressant . Lijkt mij vrij normaal dat in deze tijd van ( a )social media dat een meedoen contract strikt is . Niets nieuws aan . Dat iemand klaagt bij Prive is een gotspe . Je moet er wat voor doen om het bagger blaadje elke week te verkopen

 25. wauw

  jezus, gewoon een doodnormaal contract. Natuurlijk moet je luisteren naar normale aanwijzingen. Loop ff hiernaar toe, ga daar ff zitten, etc. etc. Ze willen toch ook zelf beroemd worden? Oh nee ze doen het voor de liefde Pffffffffff

 26. aammehoela

  De jaloezie van de CO wordt gebruikt en ingehuurd om weer zo’n ranzig artikel kwijt te raken in dit roddelblad. Pas als Zembla hier mee komt is het geloofwaardig.

 27. Jawie

  Elke keer als ik Yvon Jaspers zie, of over Boer zoekt..hoor praten zal ik denken aan al die miljoenen kijkers en euro’s, en aan die mensen die weigeren de kosten te betalen die andere mensen moeten maken ervoor.
  Kan daar geen kek trendy goed-doel-servies voor gemaakt worden, of crowdfunding bij de facebookers, voor die reiskosten? Schaam je.

 28. Vos

  Wat fijn dat PVV en GeenPeil zoveel zetels hebben en wat is BZV een geweldig programma wei zijn echte fanns! Groetjes familie Koedijk uit Ter Apel.

 29. R. Oddelsite

  Ach weten die 4 miljoen gluren bij de boe(u)ren kijkertjes veel!

 30. Lisa

  Het is leuk geweest. Dit programma. Het begint een beetje te vervelen. Boeren en hun vrouwen die niet veel zeggen..soms doodse stilte…
  De vrouwen hadden het boerenleven romantisch voorgesteld..in de praktijk valt het toch tegen..

 31. Anonymous

  Smeris 20.30 NPO3 na Drie op Reis !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.