‘Wilders stelt teleur vanwege schaarse media-optredens’

Foto: AVRODe winst van Geert Wilders bij de Tweede Kamerverkiezingen is veel minder groot dan verwacht en dat heeft mede te maken met zijn houding ten opzichte van de media. Dat stelt RTL-presentator Roderick Veelo in een blogpost op de RTL-site. De campagne van de PVV was matig, vindt Veelo. De PVV-leider wilde alleen dingen doen die hij leuk vindt en dat zijn er niet veel. “Wilders was goed aanwezig op social media, maar afwezig bij de meeste debatten“, zegt hij.

Ook de campagne-onderbreking was volgens Veelo onhandig. “De campagne afblazen en weer opstarten – hoe onvrijwillig en gedwongen door onveiligheid ook – maakte een wispelturige indruk, die haaks staat op de rigoureuze opstelling van de partij ten aanzien van een aantal problemen in ons land.”

Het leek er soms op dat Wilders zijn partij helemaal niet wilde promoten. “Weglopen voor debatten en weg uit de campagne was niet wat het imago van Wilders kon gebruiken“, zegt hij op de RTL-site.

Elsevier-commentator Syp Wynia liet vanmorgen in Goedemorgen Nederland een soortgelijk geluid horen. “Rutte was overal te zien tot we er ziek van waren. Wilders zag je nergens en die gedroeg zich een beetje alsof hij recht had op zijn kiezers, een beetje zoals Hillary Clinton dat deed.

Rutte’s VVD is de grote winnaar van de verkiezingen geworden, ondanks dat zijn partij zetels moet inleveren.

Foto: Rijksoverheid/Phil Nijhuis, Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen