SBS 6-ster Viktor Brand koopt peperdure loungestoel

Foto: TROSViktor Brand heeft als SBS 6-ster een flink salaris. Aangezien je dat niet opkrijgt met een normaal uitgavenpatroon, heeft hij een peperdure loungestoel gekocht. Dat zegt de presentator deze week in de nieuwe Veronica Magazine. Het gaat om de Vitra Eames Loungechair, een ontwerp van het echtpaar Charles en Ray Eames. De stoel kost, afhankelijk van de kleur, tussen de 6.700 en 8.700 euro. Zijn SBS-kijkers zouden er een jaar lang voor op rantsoen moeten, maar Brand schudt het zo uit zijn mouw.

Brand schaamt zich er niet voor. “Ik heb al een designerstuk dat ik heel graag wilde. De Vitra Eames Lounge Chair is echt een pronkstuk in mijn huis. Hij staat er niet alleen voor de sier, hij wordt zeer goed gebruikt. Maar nee, de hond mag er niet op.”

Momenteel overweegt hij nóg een designerstuk: de Barcelona Chair. Die is een stuk prijsvriendelijker: zo’n 5.000 euro. “De Barcelona Chair vind ik ook prachtig en die komt er ooit wel. Het zijn items die je koopt voor het leven, je doet ze nooit meer weg.

Op de vraag of hij dure kunst aan de muur heeft hangen, antwoordt Brandt dat hij een liefhebber van fotokunst is. “Ik heb een foto van Slim Aarons boven de eettafel hangen. Desert House Party, een jaren-70-plaat, is een foto waar je naar blijft kijken.

Tot slot onthult Brand dat Penhaligon’s Juniper Sling zijn lievelingsparfum is. Die kost meer dan 100 euro.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen