Peter R. de Vries had zelf ook Diana Matroos-momentje

Peter R. de Vries heeft in het verleden zelf ook wel eens een Diana Matroos-momentje gehad op televisie. Dat zei de televisiemaker maandagavond in RTL Boulevard. Matroos kreeg zondag veel kritiek op de zeer strenge wijze waarop zij de lijsttrekkers interviewde in het Carrédebat. “Ik zat gisteren ook te kijken en mijn eerste reactie was ook: dat gaat allemaal wel erg abrupt en op het drammerige af, maar ik snap ook hoe dat gaat“, aldus de bekende misdaadjournalist.

Matroos liet de politici nauwelijks uitpraten. “Er wordt tijdens zo’n programma met een strak draaiboek gewerkt. Het gaat echt om minuten waarin je je kans moet grijpen. Vooraf wordt dan inderdaad gezegd: ‘Laat hem niet wegkomen, wees strak.’ Dan ga je er als reporter een beetje opgeschroefd in en dat gebeurde. Ik denk dat ze zich dat zelf wel realiseerde dat het daardoor te abrupt overkwam in de huiskamer.”

Zelf heeft De Vries wel eens exact hetzelfde meegemaakt. “Ik herken het ook, want ik heb het zelf een keer meegemaakt toen ik vier jaar geleden voor de verkiezingen in een panel van De Wereld Draait Door zat en Mark Rutte moest ondervragen. Toen hadden we ook drie minuten per persoon. Vooraf hadden ze ook gezegd: ‘Ja, denk eraan met die Rutte, die draait altijd weg, laat hem niet wegkomen.’”

Ik ging dat gesprek zo in, Rutte gaf inderdaad geen antwoord en toen ging ik ook van: ‘Ja, geef nu antwoord!’ Toen viel ook iedereen over me heen. Ik herken het wel. Ik denk dat ze zelf toch heeft aangevoeld dat het een klein beetje minder moest. Dat is wat voor de kijkers echt zichtbaar werd.”

Overigens vindt De Vries dat Matroos wel heeft gezorgd voor een spannend onderhoud. “Het leidt tot goede televisie.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen