MAX-kijkers woest over gebruik term ‘master bedroom’

Kijkers van Omroep MAX vinden het erg irritant dat boegbeeld Sybrand Niessen het in zijn tv-hit Droomhuis Gezocht steeds heeft over de ‘master bedroom’. Hij gaat daarom letten op zijn woordgebruik. Dat vertelt de presentator in de Volkskrant. “Ik zeg inderdaad vaak master bedroom, een makelaarsterm, net als living. Schrijven kijkers in het gastenboek op de Omroep Max-site dat ze die Engelse woorden irritant vinden? Haha, dan zal ik proberen vaker ‘grote slaapkamer’ te zeggen.”

De kijkers van MAX lopen sowieso volledig leeg in het bewuste gastenboek. “Klachten, ook in dat gastenboek, van mensen die vinden dat ik handtastelijk ben, heb ik wel meegekregen. Dat vind ik om te gieren! En het is goed dat je erover begint, want nu kan ik uitleggen hoe het zit.”

Niessen is niet zomaar handtastelijk. “Kijk, de mensen met wie ik op pad ga, hebben natuurlijk geen camera-ervaring. En wat doen mensen als ze normaal gesproken een huis gaan bekijken? Ze komen binnen, de een gaat naar rechts, de ander naar links. Dat werkt niet als je tv maakt. Ik moet ervoor zorgen dat ze met mij in het shot blijven, dus houd ik ze vaak vast.”

Als je een stel steeds hand in hand door de deurpost ziet gaan, dan komt dat dus door ons. Wij zeggen: ‘Loop dicht bij elkaar, doe magneetjes, hou elkaar vast, geef elkaar desnoods een hand als je het vergeet. Jongens, magneetjes!’ Lacht: ‘Het is dus de schuld van het format als ik aan de kandidaten zit.”

Een groot interview met Sybrand Niessen kunt u lezen in de Volkskrant.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen