Floortje Dessing onderschatte effect Twitter-bericht

Floortje Dessing begrijpt nog steeds niet hoe de media werken. Ze zette dinsdag een bericht op Twitter over haar welzijn, maar had nooit verwacht dat dat zo breed zou worden opgepakt. Dat heeft de presentatrice laten weten aan RTL Boulevard. Dessing kwam dinsdag om 13.11 uur met een, gezien haar medische verleden, zorgwekkend bericht op Twitter. “Ben weer eens gevloerd: iets te hard geleefd denk ik de afgelopen maanden.. Even van de radar“, liet ze weten op het sociale medium.

Het alarm ging direct af op de entertainmentredacties van Nederland. Om 13.34 uur kopte de website van Telegraafs Privé: ‘Floortje weer gevloerd’. “Floortje Dessing moet noodgedwongen wederom even een pas op de plaats maken.

Ook andere nieuwssites pakten de tweet op, zoals die van NU.nl en RTL Boulevard. Daar schrok Dessing duidelijk van. Ze zit helemaal niet tegen een burn-out aan, maar lag zich gewoon een beetje aan te stellen op de bank. “Niks ernstigs trouwens!! Gewoon beetje gaar“, twitterde ze snel.

’s Avonds besteedde RTL Boulevard aandacht aan de mediastorm. “Floortje Dessing is vandaag in het nieuws door een klein tweetje. Je snapt dat er bij ons allemaal alarmbellen af gingen en bij ons niet alleen: veel media pakten ermee uit. Floortje zou gas terugnemen en even helemaal uit de running zijn“, vertelde Luuk Ikink aan zijn kijkers.

We hebben even gebeld met Floortje en eigenlijk is er helemaal niets aan de hand. Ze zegt dat het niet ernstig is, dat ze gewoon een beetje hard heeft gewerkt en dat ze een beetje gaar is. Ze is verder een beetje vergeten dat ze met 90.000 volgers ook een soort social influencer is. Door dit soort berichten gaat het nieuws altijd heel snel, maar er is eigenlijk helemaal niets aan de hand.”

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen