VPRO met pitch voor decorontwerp Zomergasten

Het VPRO-programma Zomergasten krijgt dit jaar een nieuwe look. Voor het nieuwe decor heeft de omroep een pitch uitgeschreven. Dat heeft de omroep laten weten. Zomergasten heeft de afgelopen dertig jaar talloze metamorfoses ondergaan. “Van het allereerste decor van Alex van Warmerdam tot de gelaagde set uit 2014 van de ontwerpers van Concrete. Dit voorjaar werken wij aan een nieuw decor en vragen wij ontwerpers en andere creatieve geesten om mee te denken.”

De VPRO stelt wel een aantal voorwaarden aan het nieuwe decor. “Het decor moet plaats bieden aan twee zitplaatsen, een tafel en een medium om de fragmenten op te bekijken“, is er één van.

Ook worden de pitchers gevraagd er rekening mee te houden dat het programma voor minstens 85 procent bestaat uit close-ups. “Het decor moet zowel in de totaalshots als in de close-ups effectief zijn. Een panoramisch beeld, denk aan een brede horizon, is dat vaak niet omdat in close-ups weinig details meer te ontwaren zijn achter het hoofd van de gast.

Tot slot moet het decorontwerp volgens de omroep ook realiseerbaar zijn. Als het ontwerp niet te realiseren is, zit het programma immers zonder decor.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen