Tv-recensent AD baalt van hoge kijkcijfers Lubach

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt de plotselinge kijkcijferstijging van Zondag Met Lubach terecht, maar ook een beetje jammer. Dat schrijft ze vandaag in de krant. Waar Zondag Met Lubach in de begintijd blij mocht zijn met een paar honderdduizend kijkers, kijken er nu al twee weken meer dan een miljoen mensen naar de satirische NPO 3-show. Het is allemaal te danken aan het Trump-filmje waarmee hij wereldwijd viral ging. Na een paar jaar is Lubach ontdekt door de massa.

Dat nu iedereen naar Lubach kijkt, maakt haar zapmoment iets minder bijzonder, vindt De Jong. “Het had namelijk wel wat, dat Zondag met Lubach míjn geheim van de zondagavond was. De rest mocht lekker bij Moordvrouw blijven hangen, ik koos voor Arjen. Ik, die vrijwillig van RTL naar de VPRO zapte, alleen dát al vond ik humor.”

Tot voor kort kende bijna niemand Arjen Lubach, aldus De Jong. Als ze met haar omgeving een leuk fragment wilde bespreken, kreeg ze nul op rekest. “‘Arjen wie?’ was de standaardreactie. Gevolgd door: ‘Nooit van gehoord.’

De Jong vraagt zich af wat het volgende is. Straks verhuist de show nog naar NPO 1, na Boer Zoekt Vrouw, fantaseert ze.

Het programma is in één keer heel groot geworden, aldus De Jong. “Daar word ik bij mijn kinderen ook altijd een beetje weemoedig van.

De AD-column Lubach van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen