Telegraaf vindt Jesse Klaver zwak leider

Foto: EenVandaagJesse Klaver krijgt flink wat tegenwind te verduren van ’s lands grootste krant De Telegraaf. Vandaag wordt hij in het hoofdredactioneel commentaar van de krant een zwak leider genoemd. Dat is te lezen in de kiosk. De Telegraaf liet dit weekend mensen aan het woord die zijn jeugdverhaal nuanceerden. De GroenLinks-leider noemde het artikel op Facebook vervolgens ‘een onzinstuk’. “In verkiezingstijd valt de ‘krant van wakker Nederland’ altijd de grootste linkse partij aan.”

Het wegzetten van journalistiek als onzin is een Trumpiaanse reactie, vindt de krant. “De reacties in het linkse kamp op de ontmaskering zijn voorspelbaar. Als een politicus zoals Wilders tegen het licht wordt gehouden, heet dat onderzoeksjournalistiek. Maar als een linkse belofte kritisch wordt bejegend, is het ineens karaktermoord.”

De bewering van Klaver dat De Telegraaf dit alleen schreef om GroenLinks klein te houden, is volgens de krant onzinnig. “Het is de redenering van de Amerikaanse president Trump bij onwelgevallig nieuws: media zijn vijandig en leugenachtig.”

De jonge hond valt zo lelijk door de mand. Wie bij het eerste zuchtje tegenwind het hoofd verliest, is een zwak leider. En al helemaal geen serieuze premierskandidaat“, meent het dagblad (via Blendle).

De Telegraaf onthulde zaterdag dat Klaver in speeches en interviews overdreef over de weerzin bij de katholieke kerk rond zijn doop, jokte over zijn zware schooltijd en een onjuist beeld schetste over de ’probleemwijk’ waar hij opgroeide.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen