Rob Geus kreeg 7 minuten van Wilders, 30 van Rutte

Rob Geus heeft voor zijn SBS 6-interview met Geert Wilders zeven minuten de tijd gekregen. Minister-president Mark Rutte gaf hem dertig minuten. Dat heeft de SBS 6-ster gezegd op Radio 538. Voor de verkiezingsshow sprak Geus met de heren over de ouderenzorg in ons land. “Ik wilde wel meedoen aan de show, maar dan alleen over de ouderenzorg. Voor onze grote vriend Wilders had ik zeven minuten. Dat is doorgaan, ja. Ik heb ook Rutte gesproken. Die mocht ik een half uur spreken.

Wilders interviewen is niet makkelijk, aldus Geus. “Het is een grote poppenkast. Je moet je melden in een kamer. Dat is nog twintig keer strenger bewaakt dan Schiphol. Dan ben je binnen en dan wacht je op hem. Eerst komen er nog twee beveiligers om te kijken of het kamertje wel geschikt is voor het interview. Vervolgens komt hij binnenlopen op de minuut.”

Geus had voor zijn interview een filmpje voorbereid met mensen die de dupe zijn van de ouderenzorg in ons land. Die liet hij zien aan Wilders. “Je geeft elkaar de hand, ik laat hem het filmpje zien en dan gaan we beginnen. Op de seconde heb je dan zeven minuten.”

Wilders keek het filmpje en zei dat de tranen hem in de ogen sprongen. “Ik weet dat Wilders de ouderenzorg een warm hart toedraagt, dus ik kon zijn antwoorden wel een klein beetje invullen. Je zag wel dat hij geraakt was door het filmpje. Dat is goed.”

Ook Rutte kreeg het filmpje te zien. “Mijn eerste vraag was: ‘Mark, je voelt je zeker wel verantwoordelijk voor dit filmpje?’ Toen was de toon gezet en ontstond er een pittige discussie.

Waar Geus bij Wilders kritiekloos was, kreeg Rutte het zwaar te verduren. “Bij Rutte ben ik er wél met een gestrikt been in gegaan, kan ik je zeggen. Wat Rutte gedaan heeft de afgelopen jaren, verdient geen schoonheidsprijs.”

Op sociale media wordt lacherig gedaan over het feit dat SBS 6 Geus naar voren heeft geschoven om Wilders te interviewen. “Die gasten krijgen altijd journalisten op hun dak en nu gaan we het wat dichterbij de mensen brengen met SBS-gezichten. Je merkt dat Kamerleden dan meer ontspannen zijn.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen