Patricia Paay koos voor Eva Jinek omdat ze vrouw is

Foto: SBSPatricia Paay koos er bewust voor om bij Eva Jinek haar verhaal te doen over haar uitgelekte sekstape. Dat vertelde haar adviseur Peter R. de Vries gisteren in RTL Boulevard. Jinek scoorde dinsdag torenhoge kijkcijfers met Paay. Veel andere programma’s hadden haar ook wel willen hebben. “Ze is natuurlijk platgebeld. Ze kon overal zitten. Ze heeft voor Eva Jinek gekozen, mede omdat dat een vrouw is. Ze had het idee: áls ik mijn verhaal dan moet vertellen, dan het liefst aan een vrouw.

Paay was ongelooflijk gespannen voor de uitzending van Jinek. “Vooraf zag ze er erg tegenop en was ze ook erg nerveus. Na afloop was ze opgelucht en blij. Nou ja, blij, ze had haar verhaal goed kunnen doen. Er viel echt wel een last van haar schouders, zei ze, want ze durfde eigenlijk niet over straat.

De Vries kreeg ongelooflijk veel reacties op hun tv-optreden. “Dat is wel een aardige maatstaf. Als ik thuiskom en mijn computer aanzet, dan zie ik al aan het aantal mailtjes of zo’n show goed is bekeken of niet. Gisteren had ik echt extreem veel mailtjes en 95 procent waren heel positief. Zij zeiden: ‘Knap dat ze het gedurfd heeft en wat een onrecht is haar aangedaan.’ Eigenlijk heel positief dus.”

Het lijkt erop dat de politie na deze uitzending van Jinek net iets harder zijn best doet om de zaak opgelost te krijgen. “Het gaat erom dat het goed wordt opgepakt door deskundige mensen. Het is fijn dat dat nu lijkt te gebeuren.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD begrijpt ook wel waarom Paay voor Jinek koos: “Van vrouw tot vrouw in een studio praat net wat makkelijker dan met een man in een openbare hotellobby, helemaal als de gesprekspartner door haar eigen liefdesleven weet hoe het voelt als het hele land een mening over je heeft.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen