Kritiek op politieke bemoeienis Omroep MAX

BNR-columnist Thijs Niemantsverdriet vindt dat Omroep MAX soms meer een politieke omroep dan een publieke omroep lijkt. Dat zegt hij in zijn column bij de radiozender. MAX-baas Jan Slagter draagt wel héél actief zijn politieke mening uit, vindt Niemantsverdriet. Slagter is een van de initiatiefnemers van het manifest Waardig Ouder Worden, dat vorige week verscheen. “En dat vond niemand vreemd“, merkt de columnist op bij de radiozender. “Maar hoe normaal is dat eigenlijk?

Naast het manifest, dat ook is ondertekend door SP, ChristenUnie en PVV, steunt Omroep MAX ook een andere campagne die veel media-aandacht krijgt: het Nationale Zorgfonds van de SP en 50Plus.

Het is merkwaardig dat niemand zich er druk om maakt, vindt Niemantsverdriet. “Stel, de VARA zou samen met D66 een manifest schrijven voor een humanere opvang van asielzoekers. Ik denk dat je de reacties op rechts wel kunt uittekenen: Kamervragen, hoon van PowNews, emmers drek op sociale media.”

Wat omroep MAX doet is volgens hem precies hetzelfde: politiek partij kiezen. Als je ChristenUnie steunt, steun je ook tegen de verruiming van de euthanasiewetgeving zoals D66 dat wil, geeft Niemantsverdriet als voorbeeld. Je moet niet lichtzinnig omgaan met het steunen van bepaalde partijen, vindt hij.

Ik zou aan Jan Slagter het volgende willen vragen: is MAX een Publieke Omroep of een Politieke Omroep?“, besluit hij.

Vorige week nog werd Slagter er door zorgverzekeraar CZ van beschuldigd dat hij zijn eigen politieke kleur te veel laat meespelen in zijn uitzendingen op tv.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen