Eva Jinek dit jaar al voor zesde keer door miljoengrens

Eva Jinek blijft in de voorlopig laatste uitzendweek van haar talkshow Jinek – vanaf volgende week is Pauw & Jinek te zien – topcijfers scoren. Dinsdagavond kwam ze alweer voor de zesde keer dit jaar door de miljoengrens heen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vóór dit jaar wist Jinek slechts één keer de miljoengrens te passeren. De andere NPO 1-talkshow Pauw kwam in 2016 én 2015 vijf keer door de miljoengrens heen. Jinek overtreft dat in slechts twee maanden tijd.

Humberto Tan blijft op RTL 4 bedroevende cijfers neerzetten met RTL Late Night. Ditmaal keken er slechts 578.000 kijkers (14 procent). Daarmee moest Tan niet alleen Jinek voor laten gaan, maar ook het SBS 6-blok met Hart van Nederland (724.000 kijkers en 14 procent) en Shownieuws (667.000 kijkers en 17 procent).

Critici verwachten dat NPO 1 de komende weken wel eens door het dak zou kunnen gaan op de late avond. Jinek blijft, Pauw komt erbij en samen spelen ze in op de actualiteit: de naderende Tweede Kamerverkiezingen.

Voor RTL Late Night zou dat wel eens de doodsteek kunnen betekenen. Die talkshow is vooral bezig met de seksonderwerpen van Goedele Liekens en promotie van RTL-programma’s.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen