EO stopt met rot-op-programma’s

De EO stopt met het uitzenden van programma’s in de rot-op-serie. Dat zegt directeur Arjan Lock vandaag in het NRC Handelsblad. Vorige maand zond de EO nog het programma Rot Op Met Je Religie uit. “We konden dit programma maken omdat het in de rot-op-serie zit, die begon met Rot op naar je eigen land – waarin we mensen in de praktijk lieten voelen hoe wij in dit land met vreemdelingen omspringen. Maar dit is de laatste keer dat we ‘rot op’ in de titel gebruiken.

De EO gebruikte ‘rot op’ om aandacht te trekken en om aan te duiden dat het om een programma gaat met mensen met een stellige mening. “Natuurlijk kiezen we figuren die stellig zijn in hun opvattingen. Soms heb je dat nodig om iets los te maken.”

Toch stopt de omroep nu met het gebruik van ‘rot op’. “Het werkt inmiddels averechts.”

Voor de conservatieve achterban van de EO is ‘rot op’ nogal heftig, maar Lock benadrukt vooral tv te maken voor niet-gelovigen. “De EO is er in eerste instantie niet voor de achterban, maar voor mensen die God nog niet kennen. Daarom zitten we in het publiek bestel. We willen niet alleen voor eigen parochie preken.

Het artikel ‘Wat moet de EO met kritiek van de achterban?’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen