Lieke van Lexmond blij met vernieuwd Idols

Foto: SBSLieke van Lexmond is blij met de vernieuwingen in het nieuwe seizoen van Idols, dat vanavond van start gaat op RTL 5. Dat vertelt de presentatrice aan weekblad Televizier. Idols komt vanwege het grote succes van de audities met een extra auditie-aflevering. In de rondes daarna hebben de nieuwe idolen in spé meer inspraak in de keuzes die creatief worden gemaakt. Ze moeten keuzes gaan maken op het gebied van repertoire, styling en visagie. Deze keuzes tellen mee in de beoordeling.

Van Lexmond begrijpt dat veel mensen vooral gaan kijken voor de audities. “De kracht van het programma zit in de audities. Er komen weer veel mensen hun geluk beproeven. Sommigen zijn goed, anderen minder en dat levert dan weer hilarische tv op.”

Ze hoopt dat de kijker dit seizoen ook na de audities massaal blijft kijken. “Naast een extra uitzending met audities, komen er nieuwe rondes waarin de focus meer ligt op de persoonlijkheid van de kandidaat. Is iemand goed in rock, dan gaan we echt die kant op. Wil iemand zich focussen op Nederlands­talig, dan kan dat ook.”

Als het goed is, bevalt Van Lexmond in april van haar kind. Ze weet nog niet of ze de liveshows gaat presenteren. “Mocht de baby er nog niet zijn en ik voel me goed, dan sta ik er. Maar het kindje heeft natuurlijk voorrang.

Ruben Nicolai, met wie ik samen presenteer, kan het ook zonder mij. Het is niet anders. Ik ben blij dat ik wel de eerste periode van Idols kan meemaken, ook om betrokken te blijven bij het programma.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen