Alberto Stegeman stoort zich aan Van Erven Dorens

Alberto Stegeman vindt het niet chic als tv-makers negatieve uitspraken doen over hun voormalige werkgever. Dat geeft hij aan in een interview met het AD. Stegeman vindt dat je voorzichtig moet zijn met uitspraken naar buiten toe en al helemaal als je in het middelpunt van de belangstelling staat, vindt hij. “Waar ik me aan stoor zijn collega’s die lovend waren over de zender, maar na hun vertrek ineens een bak stront over hun oude werkgever gooien. Dan ben je toch geen knip voor de neus waard?

Op de vraag of hij doelt op Beau van Erven Dorens, die na een paar jaar SBS 6 weer terugkeerde naar RTL 4, antwoordt hij: “Ja, Beau bijvoorbeeld. Waarom doe je dat nou? Je hebt er wel jaren van gevreten. Zoek het een keertje bij jezelf.

Stegeman zelf zou het nooit doen. “Als ik ooit bij SBS wegga – en dat ben ik helemaal niet van plan – beloof ik hierbij dat je mij nooit een slecht woord over die zender zult horen zeggen.”

In het bedrijf laat Stegeman wél van zich horen. “Ik ben iemand die intern zijn mond niet houdt. Ik vertel weleens hoe ik het zie daar. Maar ik ben voorzichtig met uitspraken naar buiten toe.

Hij is blij dat het wat beter gaat met SBS 6. “Ik ben daar zeker mee bezig. Het is voor mij natuurlijk ook belangrijk dat het goed gaat met SBS. Maar ik proef veel optimisme binnen de organisatie.

Het AD-interview met Alberto Stegeman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen