Alberto Stegeman stoort zich aan Van Erven Dorens

Geplaatst op Thu 16 Feb 2017 om 8:10

Alberto Stegeman vindt het niet chic als tv-makers negatieve uitspraken doen over hun voormalige werkgever. Dat geeft hij aan in een interview met het AD. Stegeman vindt dat je voorzichtig moet zijn met uitspraken naar buiten toe en al helemaal als je in het middelpunt van de belangstelling staat, vindt hij. “Waar ik me aan stoor zijn collega’s die lovend waren over de zender, maar na hun vertrek ineens een bak stront over hun oude werkgever gooien. Dan ben je toch geen knip voor de neus waard?

Op de vraag of hij doelt op Beau van Erven Dorens, die na een paar jaar SBS 6 weer terugkeerde naar RTL 4, antwoordt hij: “Ja, Beau bijvoorbeeld. Waarom doe je dat nou? Je hebt er wel jaren van gevreten. Zoek het een keertje bij jezelf.

Stegeman zelf zou het nooit doen. “Als ik ooit bij SBS wegga – en dat ben ik helemaal niet van plan – beloof ik hierbij dat je mij nooit een slecht woord over die zender zult horen zeggen.”

In het bedrijf laat Stegeman wél van zich horen. “Ik ben iemand die intern zijn mond niet houdt. Ik vertel weleens hoe ik het zie daar. Maar ik ben voorzichtig met uitspraken naar buiten toe.

Hij is blij dat het wat beter gaat met SBS 6. “Ik ben daar zeker mee bezig. Het is voor mij natuurlijk ook belangrijk dat het goed gaat met SBS. Maar ik proef veel optimisme binnen de organisatie.

Het AD-interview met Alberto Stegeman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
7 Reacties op “Alberto Stegeman stoort zich aan Van Erven Dorens”


 1. mark2

  hij heeft gelijk!

 2. b

  Inderdaad , hij heeft gelijk . Beau blijft het eeuwige talent dat nooit doorbreekt op een enkele eruptie na . Zou dus maar iets beter omgaan met je vroegere en huidige werkgever want dat wereldje is niet zo groot.

 3. anna

  Wat een elitair gedoe weer. Beau bedoelt het allemaal niet zo serieus.

 4. Ron

  Als je Beau een beetje kent, en volg hem nu al jaren, dan weet je dat je dit soort uitspraken bij hem kunt verwachten. Een beetje misplaatste verontwaardiging van Stegeman, die ik overigens uitstekende programma’s vind maken. Maar hier slaat hij een beetje de plank mis vind ik.

 5. Jan de Zwijger

  Ach Stegeman, met je programma waarin telkenmale beelden worden herhaald, zal je niet op een andere zender komen, behalve sbs9, Veronica (de herhalingen)

 6. Anonymous

  Beau heeft zoveel kansen gehad in zijn tv leven en nu mag hij eens in de 3 weken boulevard doen naast iemand die net komt kijken.

 7. Arnoud Tempelman

  Stegeman wordt snel oud, was dat al opgevallen?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.