Zangeres Giovanca wordt VPRO-presentatrice

Zangeres Giovanca is de nieuwe presentatrice van het VPRO-programma Vrije Geluiden op NPO 1. Ze is op 22 januari voor het eerst te horen. Dat heeft de omroep laten weten. Giovanca volgt presentator Melchior Huurdeman op, die als eindredacteur betrokken blijft bij het programma. Ze zal elke zondagochtend uiteenlopende musici uit alle delen van de wereld ontvangen. Dat gebeurt niet meer in het Bimhuis in Amsterdam, maar in een nieuw decor in het TivoliVredenburg in Utrecht.

Giovanca verheugt zich erg op de presentatieklus. “Het is een enorme eer om Vrije Geluiden te presenteren. Ik ontdek en deel graag nieuwe muziek en Vrije Geluiden is daarvoor het perfecte podium.”

Naast haar achtergrond in pop, soul en jazz heeft Giovanca ook veel liefde voor andere muziek. “Ik ben muziekliefhebber dus ik heb ook veel interesse voor wereldmuziek en klassiek.

Het programma bestaat sinds 1989 (met Reiziger in Muziek als voorloper) en ontving sindsdien verschillende beroemdheden zoals Marcus Miller, Paul Lewis, Stanley Clarke, Rosenberg Trio, Philip Glass, Ibrahim Maalouf, Jaap van Zweden en vele anderen.

In de eerste uitzending nieuwe stijl heeft Giovanca het Nederlandse jazzkwartet Estafest en de Japans-Nederlandse pianiste Keiko Shichijo te gast. Heten zijn er hoogtepunten te zien van de Flamenco Biënnale.

VPRO Vrije Geluiden is iedere zondag te zien om 10.30 uur op NPO 1.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen