Zangeres Giovanca wordt VPRO-presentatrice

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 8:35

Zangeres Giovanca is de nieuwe presentatrice van het VPRO-programma Vrije Geluiden op NPO 1. Ze is op 22 januari voor het eerst te horen. Dat heeft de omroep laten weten. Giovanca volgt presentator Melchior Huurdeman op, die als eindredacteur betrokken blijft bij het programma. Ze zal elke zondagochtend uiteenlopende musici uit alle delen van de wereld ontvangen. Dat gebeurt niet meer in het Bimhuis in Amsterdam, maar in een nieuw decor in het TivoliVredenburg in Utrecht.

Giovanca verheugt zich erg op de presentatieklus. “Het is een enorme eer om Vrije Geluiden te presenteren. Ik ontdek en deel graag nieuwe muziek en Vrije Geluiden is daarvoor het perfecte podium.”

Naast haar achtergrond in pop, soul en jazz heeft Giovanca ook veel liefde voor andere muziek. “Ik ben muziekliefhebber dus ik heb ook veel interesse voor wereldmuziek en klassiek.

Het programma bestaat sinds 1989 (met Reiziger in Muziek als voorloper) en ontving sindsdien verschillende beroemdheden zoals Marcus Miller, Paul Lewis, Stanley Clarke, Rosenberg Trio, Philip Glass, Ibrahim Maalouf, Jaap van Zweden en vele anderen.

In de eerste uitzending nieuwe stijl heeft Giovanca het Nederlandse jazzkwartet Estafest en de Japans-Nederlandse pianiste Keiko Shichijo te gast. Heten zijn er hoogtepunten te zien van de Flamenco Biënnale.

VPRO Vrije Geluiden is iedere zondag te zien om 10.30 uur op NPO 1.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik
12 Reacties op “Zangeres Giovanca wordt VPRO-presentatrice”


 1. J

  Lekker ding, met een redelijke stem, maar ik zie de combinatie Giovanca – Piep Knor-muziek niet zo, die zo vaak bij Vrije Geluiden is te horen en zien.

 2. Grumpy

  Dat is geen fijn bericht. Erg jammer en onbegrijpelijk.

 3. critikast

  Eindelijk gerechtigheid. Eindelijk zien mensen in deze vakvrouw een “leading lady”. Ze is niet alleen deskundig, intelligent en ad rem, maar ze is ook nog eens een mooie vrouw met een prachtige stem. Succes Giovanca, je verdient dit !

 4. Anonymous

  Verschrikkelijk mens.
  Aap uh aanstelster pur sang.

 5. Anonymous

  Leuke vrouw en aangename verschijning.

 6. Timmerman

  Anonymous,dinsdag 10 januari 2017 om 13:09

  Dit soort types met discriminerende opmerkingen en daarmee zogenaamd lollig doen zou ik zo graag gigantisch voor hun bek timmeren. Zeldfe types die in de jaren 40 de land verraders waren. Ik spuug op dit soot types.

 7. A.Zijn

  @Timmerman

  Lol.

 8. A.Zijn

  Maar je hebt gelijk.

 9. Anonymous

  @ Timmerman

  Je kunt moeilijk ontkennen dat Giovanca een gorillaanstel uh aanstelster is., tenzij je, zoals je min of meer zelf aangeeft, uit een ei komt.

 10. A.Zijn

  Oooo, goeieeeeeh! Shit, wat ben jij slecht in grappen verzinnen, zeg. Dieptriest.

 11. aammehoela

  Giovanca is een leuke vrouw, de foto hierboven doet iets anders vermoeden, maar dit programma kijk ik niet.

 12. Arnoud Tempelman

  Prachtig zangeres die wat minder onzeker mag zijn. Praat eens met een goede make-up artist die al dat overbodige poeder kan wegblazen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.