Tim Hofman moest van BNN in Ranking the Stars

Tim Hofman voelde zich ongemakkelijk tijdens zijn deelname aan Ranking the Stars. Hij moest echter wel meedoen: zijn werkgever BNN verplichtte hem dat. Dat vertelt de presentator in een interview met het AD. Eigenlijk wil Hofman alleen maar relevante televisie maken, maar toch ontkwam hij niet aan Ranking the Stars, het programma waarin bekende Nederlanders elkaar rangschikken en grapjes maken. “Dat moest ik doen van BNN. Serieus. Dat was in 2013 en je zag in mij het ongemak.

De Paul de Leeuw-show is omstreden, omdat het nergens over gaat, maar wel met publiek geld gemaakt wordt. Zelf wil Hofman dat soort tv niet maken. “Ik probeer altijd iets zinnigs te doen, taboes te bespreken. Het moet niet de grote Tim-show worden. In deze wereld zijn mensen wel eens geneigd je op een voetstuk te plaatsen. Dat hoeft van mij helemaal niet.”

Op de vraag waar hij over vijf of tien jaar mee bezig wil zijn, antwoordt Hofman: “Ik zie mezelf niet als zenderbaas hoor. Ook werkelijk geen idee of ik ooit vader wil worden. Wat werk betreft: Valerio presenteert dat nu fantastisch, maar ik zou heel graag eens Over Mijn Lijk willen maken.

En een talkshow presenteren zou te gek zijn. Maar ik ben pas 28 joh en dus nog lang geen Matthijs van Nieuwkerk of Jeroen Pauw. Ik vind mezelf best een toffe vent, maar daarvoor moet ik eerst nog heel wat jaren de krant lezen.”

Het AD-interview met Tim Hofman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen