SBS 6-show Rik van de Westelaken blijft boven 500.000

Geplaatst op Fri 27 Jan 2017 om 8:35

De SBS 6-show 5 Golden Rings van Rik van de Westelaken trok donderdag voor de derde week op rij meer dan 500.000 kijkers. De spelshow scoort stabiel en redelijk, maar is geen tv-hit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 5 Golden Rings is het debuut van Van de Westelaken als SBS 6-presentator. Het programma is voor producent John de Mol erg belangrijk, aangezien hij het concept wil uitrollen naar de rest van de wereld. Mooie kijkcijfers hier helpen hem daarbij.

5 Golden Rings trapte twee weken geleden af met 588.000 kijkers (9 procent), vorige week keken er 517.000 kijkers (8 procent) en deze week is de score 514.000 kijkers (8 procent).

Het is voor de kijker even flink wennen dat de man die zij jarenlang het nieuws zagen lezen bij de NOS, nu een quizmaster is op SBS 6. Zelf moest hij daar ook even aan wennen. “Als je dit vijf jaar geleden had gezegd, had ik je nooit geloofd. Dit was ook eigenlijk niet de bedoeling.

Uiteindelijk haalde John de Mol hem over. “Hij zocht een autoriteit die ook zichzelf kon zijn. ‘Dat kan die Rik wel.’ Het is een interessante leerschool. Een goede quiz lijkt misschien eenvoudig, maar is best ingewikkeld om te maken.‘”

foto: SBS
13 Reacties op “SBS 6-show Rik van de Westelaken blijft boven 500.000”


 1. Laurens

  Rik moet nog leren de spanning erin te brengen. Verder doet hij het prima!
  Er moet echter wel iets gesleuteld worden aan de verschillende rondes.
  Als dit aangepast wordt in een volgend seizoen, kunnen de cijfers nog wel stijgen!

  Daarnaast; weg met duo´s en groepjes!
  Laat mensen alleen spelen, zodat je als kijker een band opbouwt.
  Voordeel van een spel als de Slimste; mensen die winnen, mogen blijven.

 2. Gonzo

  SBS is het probleem, want die zender slaan de meeste weldenkende mensen bij voorbaat al over, toch volgende keer maar weer kijken, leuk programma.

 3. Wim

  Bovendien zeer matig in de doelgroep

 4. Anonymous

  Hartstikke leuk kwis, ik heb vanaf het begin gekeken heel amusant, ik hoop dat SBS een kans geeft om te groeien minimaal 2 jaar op tv dit is een succes… Bekwam presentator geen drukmaker maar een rustig, welbespraakt kerel… Ik blijf een trouw kijker en als het van de buis wordt gehaald zoals vaak gebeurt bij SBS kijk ik nooit meer, programma’s van de buis halen ervaart de kijker als respectloos en vergeet nooit klant is koning… Mensen kijken het is de moeit waard in een tijd dat alleen maar bagger op tv te zien is. Gefeliciteerd met deze prachtig project SBS.

 5. Flip de Beer

  Geweldige kwis! Ik heb genoten!

 6. Peter

  Gegarandeerd méér kijkcijfers wanneer deze quiz op zaterdagavond ingepland wordt ! ik zeg doen !!

 7. Anonymous

  Jammer dat Rik zich leent voor dit soort spelletjes.

 8. Staafmixer

  Zonder De Slimste er tegenover en dan nog zakken in de kijkcijfers?! Dit moet minimaal 800.000 – 1.000.000 halen.

 9. OMG

  Ik vrees dat, als ze SBS er écht bovenop willen helpen, ze beter het einde van SBS 6 aankondigen. De zender en het merk heeft zoveel schade opgelopen van alle flops, de negatieve wisselwerking tussen John de Mol en Sanoma en een alsmaar wisselende programmeleiding. De kijker, zelfs als een programma écht leuk is, probeert geen avondje SBS meer. De kans is immers dat het een slecht programma is, of de volgende week al niet meer wordt uitgezonden of ineens op een ander tijdstip en zelfs dag wordt geprogrammeerd.

  Met andere woorden: De kijker is het vertrouwen in de zender an sich verloren en geeft het niet meer de kans.

  Enige reddingsmiddel is de stekker er uit trekken en een gloednieuwe zender optuigen. Afstand nemen van alles wat gedaan en mis is gegaan. Zichzelf helemaal opnieuw uitvinden. Een nieuw merk, nieuwe programmering (en daar mogen best oude SBS formats in een nieuw jasje in terug komen) en investeren in je presentatie team. Niet langer B sterren, maar gaan voor A sterren. Koop desnoods de hele stal van Tros leeg. Breng sexy omroepsters terug en ga voor quirky en écht Volks.

  Het heeft gewerkt voor de Belgische zusterzender VT4, nu Vier. Tijd om het nu toe te passen op SBS.

 10. Jubbetje

  Leuk spel maar ik moet nog wennen aan Rik.
  Verder ben ik het eens met Laurens.

 11. Marly van der velden Lover

  Spel is te traag en te saai

 12. Laura Vamp Fatale

  Zie nu pas dat Rik zo,n klein mannetje is , maar wel een leuke
  xxx

 13. Richard

  Harstikke leuk om naar te kijken !! mooi programma !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.