RTL zet Divorce-sterren op nieuwe Videoland-serie

Geplaatst op Wed 11 Jan 2017 om 9:48

Divorce-sterren Carly Wijs en Jeroen Spitzenberger gaan de hoofdrollen spelen in de nieuwe misdaadserie Suspects op Videoland, de Netflix van RTL. De release van de serie is nog komend voorjaar. Dat heeft RTL bekendgemaakt. In de Nederlandse remake van de succesvolle Britse reeks bijt het team Criminele Inlichtingen van de Amsterdamse politie zich vast in een achttal eigentijdse en moeilijk oplosbare misdaadzaken. Het gaat volgens RTL om een ‘whodunnit’.

Een derde hoofdrolspeler die bekendgemaakt wordt is Britte Lagcher. “Ze zijn voor een aanzienlijk deel aangewezen op hun improvisatietalent. Suspects wordt namelijk zonder scripts, slechts aan de hand van uitgebreide scenelijsten, geproduceerd.

Suspects voelt door de improvisatie en de manier van draaien als een documentaire, maar is dit niet, aldus RTL. “De kijker wordt weliswaar gevoelsmatig in de actie geplaatst, maar Suspects bestaat uit fictieve verhalen.

De nieuwe crimeserie van Videoland kent acht op zichzelf staande afleveringen, waarbij het recept eenduidig is: een situatieschets van de misdaad, een onderzoek met meerdere verdachten en de oplossing van de misdaad.

In de afleveringen zijn naast Spitzenberger, Wijs en Lagcher meer bekende acteurs te zien. Zo kruipen onder anderen Mark Rietman, Maarten Heijmans en Yootha Wong-Loi-Sing in de rol van verdachte.

Suspects wordt geproduceerd door Fiction Valley (Celblok H, Dokter Tinus, Noord Zuid). De regie is in handen van Anna van der Heide, Pollo de Pimentel en Hiba Vink.

Of de serie net als andere Videoland-serie later ook op één van RTL’s tv-zenders wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Foto: RTL
12 Reacties op “RTL zet Divorce-sterren op nieuwe Videoland-serie”


 1. Woodstock

  Doet dat Videoland het eigelijk wel een beetje goed in ons land?

  Ik hoor veel over Netflix binnen mijn netwerk, maar hoor nooit iemand over videoland…

 2. Anonymous

  Het mag allemaal niet veel meer Kosten bij RTL.

  Bijzonder is dat de acteurs zonder script werken: scènes worden geïmproviseerd.

 3. Den Draaiert Joost

  IK vind van wel hoor. Het is een lekker platform als je een rtl serie wil kijken zonder dat er een week tussen zit

 4. Den Draaiert Joost

  Alleen de menustructuur van Videoland is verschrikkelijk onpraktisch

 5. Daan

  kunt nu ook moordvrouw op videoland kijken, Maar dan elke zondag een aflevering!
  en je betaald bij videoland € 8,99 en op RTLXL.nl kun je de serie gratis kijken!!!!

  NETFLIX gaat winnen van Beursgenoteerd RTL Nederland.

 6. Allstar's Reggae Band

  Als niet-abonnee is het onmogelijk om op de website te zien wat het complete aanbod is van Videoland. Dan staat daar een knop ‘Bekijk ons aanbod’, en dan klik je daar op, en dan krijg je niet hun aanbod te zien. Dat is bijzonder slecht. Ik pas.

 7. Marly van der velden Lover

  Gaat heel slecht met videoland, Nieuwe tijden scoort niet en de abbonees lopen af

 8. Bettina Wertheimer

  Na Divorce weer zo’n echte Nederlandse titel als Suspects. *zucht* Wat is er mis met Scheiding en Verdachten?!

 9. Rob

  Ik denk dat die serie dan vanaf september (of nieuwe tv seizoen) op 4 komt .
  Alleen voor videoland een politie serie maken geloof ik niet.

 10. Anonymous

  @Allstar’s Reggae Band

  Zelfde probleem hier. Gisteren voor het eerst en meteen ook het laatst een kijkje genomen op de site, maar blijkbaar is het aanbod alleen te zien als je lid bent. Heel erg dom. Tot nooit meer ziens!

 11. RB

  @Bettina Wertheimer

  Met Scheiding is niets mis, al wil mevr. De Mol doen geloven van wel. Verdachten vind ik minder. Onder verdenking en Verdacht zijn beter en naar mijn mening beduidend sterkere titels dan Suspects.

 12. LdM

  @RB

  Bek houwe, Nederlands is een lelijke taal die vanzelf wordt overgenomen door het Engels. De Nederlandse jeugd is al niet eens meer in staat om een zin uit te kramen zonder Engelse invloeden en dat komt de taal alleen maar ten goede.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.