RTL Drama meer appgroep dan echte afdeling

RTL Drama, de nieuwe dramatak van RTL onder leiding van Thijs Römer, is vooralsnog meer een appgroep dan een echte afdeling. Dat geeft Römer toe in VARAgids. Tijdens het interview valt het de VARA-journalist op dat RTL Drama behoorlijk los zand is. Op de vraag of het meer een appgroep dan een afdeling is, antwoordt hij: “Hahahaha, ja, inderdaad! Maar hé, waar heb je een kantoor voor nodig? Dan moet je er nog gaan zitten ook! Ik zou niet weten wat ik er de hele dag door moest doen.

Het kantoor van RTL Drama staat leeg. Er staan twee series in de steigers en verder wordt er vooral geappt. “Precies! Natuurlijk zit er wel een plan achter. Maar vaak werkt het ook andersom, hè? In het werkzame leven worden dingen vaak gepresenteerd alsof ze zijn ontstaan vanuit een logisch, gestructureerd proces. Maar dat is totale onzin!”

Zelfs het reilen en zeilen van een bedrijf als Shell opereert vanuit chaos. En daar zitten allemaal mensen die dik betaald worden hoe de zaken zullen verlopen. Maar zo werkt het niet in het leven, en dat is nou juist ook het leuke!“, vervolgt Römer.

Beheersbaarheid is volgens hem een illusie. “Ondertussen kan je in de chaos en losheid heel hard werken om iets moois tot stand te laten komen. Chaos is er toch. Iets dat heel succesvol lijkt, kan zomaar tussen je vingers door glippen.”

Er zijn geen eisen gesteld, er zijn geen targets en er is ook niet een aantal series afgesproken. Wel wordt Römer goed betaald door zijn baas, zijn goed vriend Erland Galjaard. “Ja! En ik doe ook allerlei dingen! Maar het is gewoon zoeken. Kijk, hadden ze nou al twaalf jaar drama gemaakt, dan stap je in een bepaalde structuur, die dicteert hoe je werkt. Maar dat is niet zo.”

Weemoedt is de eerste serie van RTL Drama. De serie met Thijs Römer in de hoofdrol is momenteel een enorme flop op RTL 5.

Het VARAgids-interview met Thijs Römer kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen