Patty Brard verbaasd over pro-Fajah-standpunt Peter R.

Patty Brard, de televisiediva van SBS 6, is verbaasd over het standpunt van haar aartsvijand Peter R. de Vries in de discussie over de boeken van dieet-dj Fajah Lourens. Dat zegt ze in de Weekend. RTL Boulevard had vorige week een zeer kritisch item over Lourens, omdat haar boeken zouden aanzetten tot anorexia. De Vries sprong echter voor haar in de bres en zei: “Er worden ook boeken over wijn gepubliceerd. Dan zeggen we toch ook niet: ‘Hier kun je alcoholist van worden.”

Wat een domme reactie, vindt Brard dat. “Er zijn ook mensen die het voor Fajah opnemen: ’Er zijn ook boeken over wijn, dan zeggen we toch ook niet: ’Hier kun je alcoholist van worden?’ Ik heb echter nog nooit een wijnboek gelezen waarin ze je aanraden 10 flessen wijn per dag achterover te slaan“, zegt ze.

Brard vindt het wél ernstig dat Lourens oproept tot het omarmen van je hongergevoel en het eten van 1350 kilocalorieën per dag. “Als zij, en velen met haar, zich ineens voedingsdeskundige waant, vind ik dat we moeten overwegen om, net als de vreselijke ziektes op pakjes sigaretten, een afbeelding van iemand met anorexia op de boeken moeten afdrukken als waarschuwing.”

Wees zuinig op je lichaam!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen