Özcan Akyol: ‘LAKS schendt vertrouwen van media’

Scholierenorganisatie LAKS heeft zich buitenspel gezet door bewust de media te misleiden. Dat vindt AD-columnist Özcan Akyol, schrijft hij vandaag op pagina twee van de krant. Media als het ANP, NU.nl en de NOS zijn er verbolgen over dat LAKS hen bewust heeft misleid: het bekendmaking mee te doen aan de verkiezingen bleek nepnieuws. De NOS-hoofdredactie schreef zelfs een boze brief. Sommigen roepen dat media maar beter moeten controleren, maar Akyol denkt er anders over.

Volgens Akyol moet je grote en gerenommeerde instellingen kunnen blijven betrouwen. “De werkelijkheid is: als journalisten serieuze instellingen niet meer kunnen vertrouwen, worden ze wel heel erg beperkt in hun werk.

In een tijd waarin nepnieuws volop in de belangstelling staat, is dit gewoon onhandig, aldus Akyol. “Een simpele risicoberekening had kunnen leren dat het debat na hun persbericht over iets heel anders zou gaan dan zij wilden. Want wie heeft het nu over de kwaliteit van het onderwijs? Niemand.

LAKS meent echter dat hun boodschap nu wel goed is aangekomen. “Het zal jeugdige en naïeve zelfoverschatting zijn. De club heeft zichzelf voorlopig buitenspel gezet.”

Scholieren zijn nu weer overgeleverd aan de gratie van bestaande politieke partijen. En dat is ironisch, want het thema onderwijs werd volgens LAKS juist door hen niet serieus genoeg genomen.”

De AD-column Nepnieuws van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen