NPO 2-donderdag blijft domein van Avrotros

De donderdagavond van NPO 2 blijft ook in 2017 het domein van kunst- en cultuuromroep Avrotros. Volgende week begint de nieuwe Avrotros-line-up Krabbé Zoekt Picasso, Volle Zalen en Nu Te Zien. Dat heeft de omroep laten weten. Omroepbaas Eric van Stade is in zijn nopjes. “We zijn ontzettend trots dat we als Avrotros wederom de gehele donderdagavond op NPO 2 mogen invullen. Met deze drie titels maken we kunst en cultuur toegankelijk voor een breed publiek“, laat hij weten.

Van Stade is erg positief over zijn nieuwe aanbod. “We spreken met de mensen die er toe doen en zijn op de plekken waar het gebeurt: De kleedkamer waar de artiest een paar minuten voor de première zich moed in staat te spreken, maar ook het atelier in Parijs waar Picasso een van zijn meesterwerken schilderde.

De Avrotros begint zijn nieuwe donderdag volgende week met het vervolg op de succesvolle zoektocht naar Van Gogh: Krabbé Zoekt Picasso. Aansluitend bezoekt Cornald Maas in een nieuw seizoen Volle Zalen actuele muziek – en theatervoorstellingen en praat met makers en publiek.

Vervolgens belichten museumdirecteuren in het nieuwe Nu te zien! niet te missen tentoonstellingen in de grote musea van Nederland.

Foto: Avrotros/Jean Pierre Heijmans

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen