Na Gordon ook René Froger met tweedelige docu

Na Gordon komt ook René Froger met een tweedelige documentaire op de nationale televisie. Waar Gordons docu onlangs prime time werd uitgezonden op de zondagavond van RTL 4, moet Froger het stellen met een plekje op de vrijdagmiddag van NPO 1. Dat heeft Avrotros laten weten. In de special ‘Het verleden kruist het heden’ vertelt Froger openhartig over zijn leven en carrière. Dat is hoog tijd, want Froger draait al 40 jaar mee in de top van de muziekindustrie, aldus de omroep.

Er komen veel onderwerpen voorbij. Van het bij toeval ontstaan van één van zijn grootste hits, ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ in 1989, tot het moment dat hij verliefd werd op zijn vrouw Natasja. “In zijn eigen huis, zijn plek onder zon en vanuit zijn favoriete stoel vertelt de populaire zanger zijn eigen verhaal.”

Froger weet wel waarom hij zo succesvol is: “Ik ben niet de beste zanger van Nederland, maar ik heb waarschijnlijk iets in mijn stem dat de mensen raakt. En dat is onbetaalbaar.

Het succes wordt nu beloond met een eigen documentaire. “Met privébeelden en mooie muziekfragmenten wordt het verhaal van René geïllustreerd. Zo laat de documentaire unieke beelden zien uit Café Bolle Jan, zijn theatertournees en stadionconcerten“, aldus de omroep.

De uitzendingen zijn op vrijdag 13 januari om 16.20 uur en op vrijdag 20 januari om 15.20 uur op NPO 1. Op dat uitzendmoment kijken normaal gesproken alleen wat huismoeders en peuters zonder iPad naar het tv-scherm.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen