Minst bekeken Musical Awards sinds RTL 4-debacle

Het Musical Awards Gala 2017 wist donderdagavond op prime time bijna 1,1 miljoen kijkers (18 procent) te bekoren. Daarmee is het de minst bekeken editie van het gala sinds het RTL 4-debacle in 2011. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De AVRO zond de registratie van het glamour-event uit van 2000 tot en met 2010, waarna deze in 2011 verhuisde naar RTL 4. Daar maakten Carlo Boszhard en Irene Moors er een verbijsterend slechte uitzending van.

Na vele jaren met hoge kijkcijfers, wist de dramashow met Carlo en Irene slechts 758.000 kijkers (12 procent) te bekoren. Ze maakten het Musical Awards Gala een onderdeel van hun tv-show Carlo & Irene: Life 4 You, voor de gelegenheid uitgezonden op prime time.

Het was zó slecht dat het Musical Awards Gala per direct stopte. Theaterproducent Albert Verlinde liet weten zijn medewerking te staken. “Het huidige format heeft geen toegevoegde waarde meer en is sleets.

In 2015 keerde het gala na drie jaar afwezigheid terug op tv en keken er ruim 1,2 miljoen mensen. Vorig jaar waren dat er bijna 1,4 miljoen.

Een jaar voor de verhuizing naar RTL 4 keken er nog 1,7 miljoen mensen naar het musicalgala.

Meer over de kijkcijfers van gisteren leest u hier.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen