Meest bekeken Shownieuws-uitzending sinds 2010

Geplaatst op Fri 06 Jan 2017 om 16:00

Het gaat goed met Shownieuws. Het SBS 6-programma was donderdag niet alleen voor de tweede dag op rij de winnaar op de late avond, ook is er een kijkrecord gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Shownieuws wist een publiek van maar liefst 1,426 miljoen mensen te vermaken, wat een marktaandeel van bijna 30 procent opleverde. Daarmee is een oud record uit het jaar 2010 gesneuveld. “Op 22 december 2010 keken er 1,532 miljoen kijkers“, aldus SBS 6.

De uitzending van Shownieuws werd gepresenteerd door Kees Tol, die bekend werd dankzij de soaps van Nick & Simon op NPO 3. Tol en zijn collega’s profiteren van de afwezigheid van RTL Late Night.

RTL Late Night van Humberto Tan neemt normaal gesproken een flinke hap uit het aantal kijkers op de late avond. Vaak kijken er zo’n 700.000 à 800.000 mensen. Tan is echter op vakantie en donderdag kwam RTL 4 niet verder dan 173.000 kijkers voor een herhaling van Zwarte Tulp.

Ook Eva Jinek profiteert van de afwezigheid van Tan. Haar talkshow Jinek noteerde dinsdag zelfs de meest bekeken aflevering ooit met bijna 1,1 miljoen kijkers.

De hoofdredacteur van Shownieuws laat op Twitter weten in zijn nopjes te zijn met de kijkcijfers:

Foto: SBS
28 Reacties op “Meest bekeken Shownieuws-uitzending sinds 2010”


 1. Peter

  Ja duh, geen Late Night

 2. Peter

  Trouwens, toevallig ook blijven hangen… voor de inhoud hoefde je niet te kijken!

 3. Meneer Kaktus

  Het blijft een enorme berg stront, maar blijkbaar voorziet het in een behoefte.

 4. Kaasje Weltevrede - Lust

  Wat is dit voor een belangrijk nieuws? Ik zit nu gekluisd aan de buis, komt er een extra nieuws-uitzending? O god, wat mis ik? Ik moet het weten, anders kom ik niet klaar. En dat wil Kaasje niet. Wat is er aan de hand, vertel het me!!!

 5. Bart Wijnen

  Er heeft bij 1,426 miljoen mensen TV op SBS 6 gestaan tijdens Shownieuws. Of ze hebben gekeken is onbekend, laat staan of ze erdoor vermaakt zijn…

 6. tonio

  zap zap zap zap aha 2 pratende hoofden en als je 3 seconde kijkt dan tellen ze je mee.goed systeem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Anonymous

  Tja Tonio en alle rtl fans, rtl laat jullie in de steek, zielig hoor.

  Iedere 5 minuten, natuurlijk rtl, wie kijkt hier nog naar.

  Ga maar snel naar rtl live kijken, oh ja er moet overal rtl voorstaan.
  Kijkers haken massaal af, altijd maar opdringerig en hetzelfde.

 8. rta

  korte uitzending en geen late night. logisch dus; nog 1 dagje

 9. Walter

  Dankzij Harry Potter , ook zo’n “wereldzet” van sbs om een film te onderbreken voor pulp programma’s.

 10. Panda

  Als ze in 2010 1,5 miljoen scoorden, dan is het record met 1,4 toch niet gesneuveld nu?

 11. oh oh

  Shownieuws is een programma voor niet nadenkenden.

 12. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Naar Harry Potter keken maar 548.000 kijkers en naar PP nog veel minder, dus die theorie gaat niet op!

 13. Walter

  548000 kijkers die je er dus af kan trekken, want die willen gewoon de film zien (zo ook mijn kinderen die de tv aan lieten maar wel iets anders gingen doen). Dus zo bijzonder zijn deze kijkcijfers nou ook weer niet, maar van MC zijn we niets anders gewend dan halleluja verhalen over sbs.

 14. 123

  “… ook is er een kijkrecord gevestigd. … Shownieuws wist een publiek van maar liefst 1,426 miljoen mensen te vermaken, wat een marktaandeel van bijna 30 procent opleverde. Daarmee is een oud record uit het jaar 2010 gesneuveld. “Op 22 december 2010 keken er 1,532 miljoen kijkers“, aldus SBS 6.”

  Kan iemand mij uitleggen welk record dan gesneuveld is? Volgens mij is 1,426 miljoen nog altijd minder dan 1,532 miljoen. Maar misschien mis ik iets.

 15. Joepie

  @123: Ja, ik begrijp dit ook niet helemaal.

 16. Anonymous

  @oh oh Net als alle programma’s van RTL en SBS.

 17. Anonymous

  We kunnen allemaal theorieën bedenken hoe het mogelijk is dat Shownieuws zoveel kijkers heeft, maar buiten dat is het natuurlijk een hele goeie score. Als RTLLN een kijkcijferrecord haalt wordt het ook verteld dus dat hier alleen SBS-mensen werken helpt ook niet. Het is een gewoon een hele goeie score. Zelf overigens niet gekeken, want het is een (naar mijn mening) een dom roddelprogramma.

 18. S. Nikkel

  Godsamme, ik kijk nog geen twee seconden The Voice of de achterlijke Engelse termen vliegen me al om de oren. Shinen, nailen… praat normaal, stelletje debielen.

 19. Panda

  Als ze in 2010 1,5 scoorden en nu 1,4 dan is er dus geen record gesneuveld…

 20. Karel

  Wij vinden NPO en RTL genoeg. SBS mag weg van ons.

 21. Jaap

  Nou, wat een prestatie. Ja, voor SBS-begrippen mss.

 22. Beau van Erven Ikink

  Het nieuws is dus dat er GEEN oud record uit 2010 is verbroken?

 23. Peter en Luc

  Mooie prestatie collega’s !

 24. Insider

  @S.Nikkel: precies dat viel mij dus ook al op. Het is tegenwoordig ‘hip’ om dat soort woorden te gebruiken. VERSCHRIKKELIJK IS DAT!! Na-aap gedrag is het en vooral aan het woord ‘shinen’ heb ik een schijthekel. En vooral Waylon gebruikt dat k.t woord heel erg vaak.

 25. Jaap

  Ze bedoelen ‘schitteren’, ‘uitblinken’, ‘excelleren’, eventueel ‘zich onderscheiden’. Het erge is dat ze waarschijnlijk niet eens de capaciteit hebben om het in het Nederlands te zeggen.

 26. Wendeline van Wanroij

  Ik geloof dat Shownieuws beter bekeken wordt dan RTL Boulevard. Jammer he, RTL Boulevard? En zeer jammer voor Beau. Ja, moet je jouw oude werkgever maar
  niet afzeiken!!

 27. Panda

  Dat is volgende week weer over Wendeline.

 28. john

  iedereens is hier het jaar in ieder geval weer positief begonnen… karma is a bitch

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.