Meest bekeken Shownieuws-uitzending sinds 2010

Het gaat goed met Shownieuws. Het SBS 6-programma was donderdag niet alleen voor de tweede dag op rij de winnaar op de late avond, ook is er een kijkrecord gevestigd. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Shownieuws wist een publiek van maar liefst 1,426 miljoen mensen te vermaken, wat een marktaandeel van bijna 30 procent opleverde. Daarmee is een oud record uit het jaar 2010 gesneuveld. “Op 22 december 2010 keken er 1,532 miljoen kijkers“, aldus SBS 6.

De uitzending van Shownieuws werd gepresenteerd door Kees Tol, die bekend werd dankzij de soaps van Nick & Simon op NPO 3. Tol en zijn collega’s profiteren van de afwezigheid van RTL Late Night.

RTL Late Night van Humberto Tan neemt normaal gesproken een flinke hap uit het aantal kijkers op de late avond. Vaak kijken er zo’n 700.000 à 800.000 mensen. Tan is echter op vakantie en donderdag kwam RTL 4 niet verder dan 173.000 kijkers voor een herhaling van Zwarte Tulp.

Ook Eva Jinek profiteert van de afwezigheid van Tan. Haar talkshow Jinek noteerde dinsdag zelfs de meest bekeken aflevering ooit met bijna 1,1 miljoen kijkers.

De hoofdredacteur van Shownieuws laat op Twitter weten in zijn nopjes te zijn met de kijkcijfers:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen