John de Mol haalde Rik van de Westelaken over

Geplaatst op Wed 11 Jan 2017 om 11:01

John de Mol heeft Rik van de Westelaken persoonlijk overgehaald om de presentatie van de nieuwe SBS 6-kennisquiz 5 Golden Rings op zich te nemen. Dat vertelt de tv-ster vandaag in het AD. Van de Westelaken koos vorig jaar voor een overstap van de NOS naar Net5, maar duikt nu op bij zusterzender SBS 6. Een quiz was niet aan de orde toen hij de overstap maakte. “Als je dit vijf jaar geleden had gezegd, had ik je nooit geloofd. Dit was ook eigenlijk niet de bedoeling.

Een ander genre was Van de Westelakens drijfveer om de publieke omroep te verlaten. “De reden voor mijn overstap was een journalistiek reportageprogramma op Net 5. Toen kwam dit (en later ook Peking Express, red.) er nog bij. In een ideale volgorde had ik eerst dat reportageprogramma gedaan. Ach, het leven neemt soms onverwachte bochten.

Van de Westelaken twijfelde sterk over de quiz. “Ik had mijn twijfels. Ik zag mezelf absoluut niet op een showtrap staan. Het was John de Mol die me uitnodigde voor een gesprek en me overhaalde. Hij zocht een autoriteit die ook zichzelf kon zijn. ‘Dat kan die Rik wel.’ Het is een interessante leerschool. Een goede quiz lijkt misschien eenvoudig, maar is best ingewikkeld om te maken.

De Mol wil het format internationaal verkopen, dus is bij alle opnames betrokken. Of hij dat intimiderend vindt? “Ik vond het spannend. Hij zat veel in mijn oortje. ‘Pak onderweg dat en dat nog even op’ of ‘benadruk even hoeveel geld er op het spel staat’. Hij leerde me vooral spanning op te bouwen.”

Ik ken de verhalen over De Mol, maar het is echt een zeer sympathieke man. Die natuurlijk ook streng kan zijn. ‘Hints geven aan kandidaten…dat moet je maar niet meer doen Rik!‘”

Het AD-interview met Rik van de Westelaken kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
17 Reacties op “John de Mol haalde Rik van de Westelaken over”


 1. Wie weet

  Het is lig iemand met een goede uitstraling en autoriteit. Dat heb je zeker nodig bij zo’n spelshow. Wie weet groeit hij nog uit tot een verassende quizmaster!

 2. Laurens

  Eindelijk weer eens een verstandige keuze van J de Mol / SBS6.
  Dit plaatje klopt in ieder geval t.o.v. Dennis van der Geest en Kim-Lian bij o.a. Ninja Warrior.

 3. Fan

  Het is ook een leuke vent die Rik

 4. Flip de Beer

  Ik wil dit zeker zien!

 5. Wow

  Man man, die Rik gooit een serieuze carriere ten grabbel…en voor wat…SBS6

 6. Anonymous

  Had slim geweest als SBS6 meer afleveringen had gemaakt en hiermee tijdens de Kerstvakantie al mee was begonnen om 21.30u. Om na de vakantie op de donderdag door te gaan. De hele Kerstvakantie had SBS6 het zo kunnen doen 15.30 middagfilm 17.30 Masterchef Junior (herhaling)18.00 Bijdehandjes (herhaling) 18.30 Hart van Nederland en Shownieuws 19.00 Utopia, 19.30 Disney film, 22.30 5 Golden Rings, 22.30 Hart van Nederland en Shownieuws, 23.30 herhalingen van Talenten zonder centen, Utopia en 5 Golden Rings. Geen Kerst met Irene en Rudolph. The Lord of the Rings, Harry Potter en The Hobbit hadden op NET5, Veronica of SBS9 gekund.

 7. Ans

  Zo zonde dat Rik dit doet.

 8. Woodstock

  Leuk om Rik eens in een andere hoedanigheid te zien. Ik ben benieuwd.

 9. Mark

  FLOP!!! Tegenover De Slimste!

 10. Laurens

  @Anonymous;
  Utopia kan niet voor 1 week naar 19.00 uur.
  Dan had er al iets anders in de pijpleiding moeten zitten voor 19.30 en 20.00 uur.
  Helaas is die soap nog steeds niet klaar! ;-)
  Desnoods die week geen Utopia en vanaf 1 januari terug naar jouw opzet in 1900

 11. Laurens

  Wat mij betreft beginnen ze ieder jaar weer opnieuw om te kijken wat ze er van maken.
  Utopia zal toch geen 2 jaar meer lopen? Met deze vernieuwingen kun je weer even door en haken mensen wellicht weer aan die nu zijn afgehaakt!

 12. Anonymous

  @Laurens Utopia kan prima naar 19.00u. Dan komt er om 20.30u ruimte voor een nieuwe soap. Hiermee zal SBS6 zijn vooravond compleet maken. Moet er gewoon komen.

 13. Laura Vamp Fatale

  Het ministaatje Utopia wordt tegenwoordig geregeerd door een dictator ( de nieuwe Rob ) een zuiplap ( kapitein Jessie ) en een crimineel ( tatookoning Boyd ).
  En de rest van de bewoners volgen als weerloze lammetjes de nieuwe Jezus ( Rob ) en zijn 2 hierboven genoemde dicipelen.
  Hoe lang zal het nog duren voor deze ego,s elkaar te lijf gaan ?
  Het is ook net de echte wereld daar

 14. Anonymous

  @Laura Mooi analyse. Het is een simpel programma maar ik vind het gewoon leuk om te kijken. Van zo’n Jesse heb je er in elk bedrijf wel een rondlopen. Die Boyd is de hele tijd aan het roepen tegen iedereen dat ze zich niet netjes en fatsoenlijk kunnen gedragen. Zegt iemand die meerdere malen in de gevangenis heeft gezeten. Ik denk dat die Rob best Ok is en het ook goed bedoeld en dat de groep gewoon van Boyd en Jesse af moet komen. Had wel goed voor het programma geweest als er willekeurige een man of 5 uit waren gezet en werden vervangen voor nieuwe mensen.

 15. Anonymous

  @Laurens Om 17.07 Bedoelde ik 19.30u i.p.v. 20.30u

 16. Anonymous

  @ Anonymous
  woensdag 11 januari 2017 om 19:47

  Neurotische prutser.

 17. Anonymous

  @20:38 Je moeder

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.