NOS sluit terugkeer Champions League niet uit

NOS-directeur Jan de Jong sluit een terugkeer van de Champions League naar de publieke omroep niet uit. Dat laat hij weten in De Telegraaf. De Champions League verhuisde in 2015 van NPO 3 naar SBS. De commerciële zender heeft de rechten in handen tot 2018. Het zou zomaar kunnen dat het toernooi in het seizoen 2018/2019 weer te zien is bij de NOS. Maar, zo zegt De Jong in de krant: “De keuze om bij een volgende ronde mee te bieden is aan de raad van bestuur van de NPO.”

De Jong is ervan overtuigd dat de Champions League interessant is voor de publieke omroep. “Feit blijft dat je met Champions League een jong publiek aanspreekt en dat is wat ook een zender als NPO 3 wil.”

Toch moet de NPO het doen met een beperkt budget en kunnen niet álle sportrechten bij de publieke omroep zitten, benadrukt De Jong. “Een combinatie van eredivisie én Champions League is wel erg onwaarschijnlijk.

De NOS heeft de samenvattingen van de eredivisie tot en met het seizoen 2018/2019 in handen.

Vorige maand riep De Jong nog op Twitter dat de kijkcijfers van de Champions League zijn ingestort sinds het toernooi bij SBS zit.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen