Eva Jinek wil er op NPO 1 ook zijn voor gewone man

Aan het eind van 2016 barstte de kritiek op de NPO flink los: de talkshows op ’s lands grootste tv-zender NPO 1 zouden veel te elitair zijn. De Wereld Draait Door en Pauw worden gemaakt voor en door de grachtengordel, luidde de kritiek van onder meer tv-recensent Angela de Jong van het AD. Vanaf vanavond is het iets minder VARA op NPO 1, want Eva Jinek keert terug met een nieuw seizoen van KRO-NCRV’s talkshow Jinek. Zij wil er nadrukkelijk wél zijn voor de gewone man.

Op de vraag of Jinek zich aangesproken voelt door de kritiek, zegt ze in het AD (via Blendle): “Ik wil ervoor zorgen dat iedereen, ook Angela, zich herkent in het gesprek aan tafel. Mensen mogen bij mij alles zeggen. Een vast onderdeel van Jinek is om iemand aan tafel te hebben die je niet kent uit het mediacircuit, al is dat moeilijk.”

Het is vaak gemakzucht om dezelfde gasten terug te vragen. Nieuwe gasten moeten flink wennen aan tv, aldus Jinek. “Je vraagt heel veel van iemand, je moet in korte tijd, met een camera erbij, duidelijk een standpunt naar voren brengen.”

Toch moet Jinek hét podium worden voor de gewone man. “Ik hoop mensen aan tafel te krijgen die de vertaalslag kunnen maken van beleid naar het gewone leven. Als een politicus zegt dat de zorg radicaal op de schop moet, dan wil ik graag Anja aan tafel hebben die 22 jaar in de zorg werkt en op basis van haar ervaring kan zeggen of het plan in de praktijk haalbaar is.

Jinek en Anja zijn om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV, William Rutten

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen