Donald Trump bezorgt NPO 1 kijkcijferrecords

De inauguratie van Donald Trump heeft ook in Nederland veel kijkers aan de buis gekluisterd gehouden. Het verslag op NPO 1 werd tussen 16.45 en 18.45 uur door gemiddeld 1,962 miljoen mensen bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van iedereen die tussen deze uren televisie keek, was maar liefst 53 procent ingeschakeld op Trump. Het aansluitend uitgezonden De Wereld Draait Door deed het met 1,993 miljoen kijkers (37 procent) ook veel beter dan gewoonlijk.

Sterker nog: het is de meest bekeken aflevering van De Wereld Draait Door ooit. Tot nu toe stond het record op de aflevering van afgelopen 9 november, toen er 1,977 miljoen mensen keken. Die aflevering ging ook al over Trump, toen over zijn overwinning bij de verkiezingen.

Het Achtuurjournaal deed het daarna ook enorm goed. Er keken bijna 2,9 miljoen mensen (44 procent), goed voor de meest bekeken aflevering sinds september 2016.

Maar NPO 1 heeft nóg een record te pakken. Voor het eerst in de geschiedenis is de zender groter dan RTL 4 op een Voice-vrijdag. NPO 1 kwam uit op een avondmarktaandeel van 30 procent, terwijl RTL 4 genoegen moest nemen met 22 procent.

Foto: NOS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen