Dolf Jansen wil Telegraaf-koppen in DWDD of Jinek

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 11:28

Dolf Jansen zou het een goede zaak vinden als De Wereld Draait Door of Jinek vanavond aandacht besteedt aan de controversiële koppen van De Telegraaf. Dat zegt de cabaretier op Twitter. De Telegraaf krijgt al dagenlang veel linkse mensen over zich heen, omdat het in een kop spreekt van een ‘asielplaag’. “Als ik DWDD of Jinek was zou ik wel een aardig gespreksonderwerp weten: Telegraaf, plaag, etcetera“, aldus de cabaretier, die twijfelt of ze dat echt gaan doen. “Maar ik hoop het wel.

Op sociale media roepen een aantal mensen op tot een advertentieboycot van De Telegraaf, maar dat gaat AD-journalist Chris Klomp wel erg ver: “Ben geen fan van de Telegraaf, maar die actie om adverteerders te benaderen zint mij ook niet. Spreek je vooral uit. Maar beschadigen?

Jansen denkt toch dat het tijd is voor een opstand. “Opvallend hoeveel mensen zich zorgen maken over de verharding en waarom media als De Telegraaf daar zo in meegaan, mensen die meestal géén ‘islamaanhanger’ of ‘linkse gekkie’ zijn.

Ook blijven mensen voor het gemak alles maar op één hoop schuiven: asielzoekers, moslims, Naffers, profiteurs, aanranders, uitgeprocedeerden etcetera. En varianten van de jij-bak natuurlijk: links heeft…, de NPO liegt, jij (ik) verdient teveel dus…, Marcel van Dam woont in een villa.

Ik geloof echt dat alleen vragen en antwoorden ons verder kunnen helpen: over de echte angst voor van alles van buiten, over de verharding ook.

Critici op De Telegraaf worden erop gewezen dat ook de Volkskrant en het NRC in het verleden hebben bericht over de asielzoekersstroom als een plaag. Volgens Jansen gebeurde dat echter in een ander verband.

Foto: VARA
29 Reacties op “Dolf Jansen wil Telegraaf-koppen in DWDD of Jinek”


 1. Henk

  Brrr! Wat is dat ook een lelijke vent die Dolf Jansen.

 2. Martini

  Wat een onzin van Dolf. Daarbij woont Marcel niet in een villa, maar een miljoenen landgoed. Afgelegen in Gelderland, in een uithoek, met een nuchtere maar zeer vriendelijke en overwegend blanke omgeving. Aan Dolf en consorten het advies: woon voor de lol even een paar maanden in een multiculturele buurt in Gouda of Den Haag. Dan wordt die mening van je pas relevant.

 3. Ik vind dat...

  Wat voor kop heeft die kip zeg????… Hahahaha…die is le.lijk.

 4. Anonymous

  Die verbazing over Telegraafkoppen is lachwekkend. Die krant staat bekend om overdreven misleidende koppen boven de artikelen.

 5. J

  Ophitsen en heulen met de vijand, daar is de Telegraaf inderdaad goed in.

  De krant is tientallen jaren geleid door NSB-sympathisanten en heeft oorlogsmisdadigers zoals Pieter Menten tot de laatste snik verdedigd.

  Dan kun je moeilijk verwachten dat ze nu ineens begrip en medeleven hebben voor mensen die niet van Arische komaf zijn.

 6. Truus

  Dat deze man met F16 heeft gevochten kan hij niets aan doen. Maar ik zou graag aandacht willen besteden aan de leugens van de VARA en het verdraaien van de realiteit.

 7. Jannie

  Dit vod is altijd al onbetrouwbaar en malafide geweest.

 8. Bert

  Laat ze dan meteen aandacht schenken aan hoe de diverse omroepen en programma’s categorisch de misdaden gepleegd uit naam van de ‘religie van de vrede’ (a.k.a. islam) tracht te verzwijgen. En hoe een groot deel van haar aanhangers die aanslagen op onze Westerse beschaving eigenlijk wel best vindt.

 9. witte mens (hoi Sylvana!)

  Asielplaag, asieltsunami wat mij betreft dekt het de lading volledig. Dolf Jansen heeft makkelijk lullen. Hij maakt niet mee wat duizenden Nederlandse vrouwen en homo’s dagelijks op straat meemaken in zijn witte enclave. Aanrandingen, molestaties, roof, diefstal en opgedrongen islamisering van de publieke ruimte door deze ‘cultuurverrijkers’. Nee, het is een plaag deze ongebreidelde instroom van asieleisers. Typisch een links gutmensch deze Jansen. Met het vingertje in de lucht maar verder niks doen. Echt vara.

 10. Marcel

  De oplage van De Telegraaf is in een paar jaar tijd gedaald van 800.000 naar onder de 400.000 exemplaren per dag. Het ooit grootste mediabedrijf van Nederland is nu een lachwekkend verliesgevend bedrijf dat dit jaar wordt overgenomen door Belgen.
  Laat ze toch nog een paar keer even een leuke kop in dat ouderwetse vodje zetten joh.

 11. Critikast

  Dolf Jansen behoort tot de linkse, intellectuele, vermogende kliek in dit land. Nooit te beroerd om hard te schreeuwen, zichzelf al jaren profilerend als cabaretier terwijl hij nog nooit een echt boeiende voorstelling heeft gemaakt en hautain knikkend naar iedereen die ‘dommer” is dan hij. Zijn suggestie om de Telegraaf-koppen eens te analyseren in DWDD of Pauw is even dom als lachwekkend. De redacties van deze programma’s hebben namelijk een steeds stevigere link met de grootste krant van Nederland, die graag Paul Jansen laat aanschuiven in deze programma’s. Ze zullen wel gek zijn deze hechte banden te verbreken met een kritische beschouwing van de inhoud van deze machtige krant. Dolf toch, je zou op grond van je intelligentie toch beter moeten weten !

 12. PeDante lul

  Ik hoor de VARA niet over de kindhuwelijken van deze prachtige godsdienst

 13. Harrie

  Wat een gebral van die brillie. Telegraaf steekt (als een van de weinige media) zijn nek uit en geeft de mening van het merendeel van Nederland’. Misschien om te scoren, maar het is geen schijnheilig gedrag wat BN’ers, de politiek en de grachtengordel in Nederland wel doen –> wegkijken.

 14. BJK

  Het gore lef van Dolf Janssen om te klagen over dat mensen ‘alles onder één hoop schuiven’ terwijl hij hetzelfde doet met PVV-stemmers. En nee, ik stem geen PVV.

 15. Remi

  Bijna verkiezingen !!

 16. Maya

  Types als Dolf en Nynke zijn met hun goedkope links-populistische praatjes alleen maar bezig hun stoeltje bij de VARA (dwdd/pauw) veilig te stellen. Want dat betaalt zo lekker.

 17. Hannibal

  @J Dat verhaal hoor ik ook over de Volkskrant in de foute jaren, ook daarna toen de Russen nog zo goed waren. Ik ken wel van die types die zo anti rechts zijn he, zo heerlijk progressief maar als het dichtbij komt houden ze boot af. De Volkskrant is een soort van handdoek waar je onschuld goed in kan afwassen, zo van ik woon in een villa en lees toch de Volkskrant dus ik ben ok. Heerlijk toch?

 18. J

  Hannibal, als je niets te melden hebt, houd dan je snavel.

 19. J

  @Hannibal, als je niets te melden hebt, houd dan je snavel.

 20. Bertje

  Het artikel ging niet over vluchtelingen, maar over mensen die uit veilige landen komen en kansloos zijn om asiel te krijgen. Dat er daar steeds meer van komen mag je best overdrachtelijk een plaag noemen. De criticasters trekken het volledig uit zijn verband en komen met Telegraaf artikelen uit WO2. Die vergelijking gaat volledig mank. Links populisme!

 21. Daisy

  Asielplaag wordt het mooiste woord van 2017.

 22. Flippo

  Daisy wordt het lelijkste wijf van 2017. (En 2018!)

 23. John uit mokum

  Wat een misselijk wegkijk lulletje die Dolf

 24. Hertog Jan

  De Telegraaf schrijft niks verkeerds als ze het over een asielplaag hebben.Er komt de laatste tijd nu eenmaal veel teveel buitenlandse rotzooi ons land binnen uit veilige landen. Hier de boel verzieken ,maar er wat over zeggen of schrijven mag niet.Nee,vooral maar zoveel mogelijk over zwijgen,want je zou eens een groep mensen kunnen kwetsen. Rot toch op zeg.Aanpakken dat tuig en wel zo snel mogelijk.

 25. Anonymous

  Heil Wilders!

 26. Anonymous

  Stem PVV!

 27. Freddie

  En weer zo’n gast van Merkel:
  http://www.bild.de/regional/ruhrgebiet/ruhrgebiet/vater-verhindert-vergewaltigung-seiner-tochter-49666574.bild.html

 28. http://www.bild.de

  Alleen viespeuken lezen de Bild!

 29. Anonymous

  http://www.bild.de/bild-plus/regional/muenchen/muenchen/polizei-kassiert-nazi-badewanne-49655990,view=conversionToLogin.bild.html

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.