Dolf Jansen wil Telegraaf-koppen in DWDD of Jinek

Dolf Jansen zou het een goede zaak vinden als De Wereld Draait Door of Jinek vanavond aandacht besteedt aan de controversiële koppen van De Telegraaf. Dat zegt de cabaretier op Twitter. De Telegraaf krijgt al dagenlang veel linkse mensen over zich heen, omdat het in een kop spreekt van een ‘asielplaag’. “Als ik DWDD of Jinek was zou ik wel een aardig gespreksonderwerp weten: Telegraaf, plaag, etcetera“, aldus de cabaretier, die twijfelt of ze dat echt gaan doen. “Maar ik hoop het wel.

Op sociale media roepen een aantal mensen op tot een advertentieboycot van De Telegraaf, maar dat gaat AD-journalist Chris Klomp wel erg ver: “Ben geen fan van de Telegraaf, maar die actie om adverteerders te benaderen zint mij ook niet. Spreek je vooral uit. Maar beschadigen?

Jansen denkt toch dat het tijd is voor een opstand. “Opvallend hoeveel mensen zich zorgen maken over de verharding en waarom media als De Telegraaf daar zo in meegaan, mensen die meestal géén ‘islamaanhanger’ of ‘linkse gekkie’ zijn.

Ook blijven mensen voor het gemak alles maar op één hoop schuiven: asielzoekers, moslims, Naffers, profiteurs, aanranders, uitgeprocedeerden etcetera. En varianten van de jij-bak natuurlijk: links heeft…, de NPO liegt, jij (ik) verdient teveel dus…, Marcel van Dam woont in een villa.

Ik geloof echt dat alleen vragen en antwoorden ons verder kunnen helpen: over de echte angst voor van alles van buiten, over de verharding ook.

Critici op De Telegraaf worden erop gewezen dat ook de Volkskrant en het NRC in het verleden hebben bericht over de asielzoekersstroom als een plaag. Volgens Jansen gebeurde dat echter in een ander verband.

Foto: VARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen